ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ δήμου και ΠΘ για τα αντιπλημμυρικά έργα – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είχε στο Δημαρχείο Βόλου ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση για τη μελέτη των αντιπλημμυρικών έργων στον Βόλο.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ανέφερε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο έπρεπε να γίνει στον δήμο Βόλου.

«Καθίσαμε στο τραπέζι με το καθ’ ύλην αρμόδιο, το Πανεπιστήμιο, από πλευράς εμπειρίας και γνώσης, και με τον κ. Ηλιού για να φέρουμε εις πέρας ένα σημαντικό έργο, το οποίο, πλέον, με τις κλιματικές αλλαγές είναι βασική προϋπόθεση για όλη την Ελλάδα, να υπάρχει δηλαδή ένα τέτοιο σχέδιο ώστε να προλαβαίνει τέτοιες καταστροφές. Εδώ είμαστε, ξεκινήσαμε. Δεσμεύτηκε ο κ. Πρύτανης, αλλά και ο κ. Ηλιού ότι θα το «τρέξουν» το συντομότερο δυνατόν, ώστε να έχουμε μία μελέτη και από εκεί και πέρα είναι δουλειά δικιά μου και της κυβέρνησης να υλοποιήσουμε αυτή τη μελέτη» ανέφερε ο κ. Μπέος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε ότι η συγκεκριμένη μελέτη θα έχει ως έναρξη των παρεμβάσεων τον Περιφερειακό του Βόλου, αλλά ότι θα σημειωθούν παρεμβάσεις και σε άλλα μέρη της πόλης.

Από την πλευρά του ο κ. Μπιλλίνης χαρακτήρισε ως καινούρια αρχή τη συνεργασία μεταξύ δήμου Βόλου και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Σήμερα υπογράψαμε ένα μνημόνιο συνεργασίας με τον δήμο. Το Πανεπιστήμιο έχει και το επιστημονικό προσωπικό και το τεχνικό να συνδράμει στην επίλυση προβλημάτων της πόλης. Είναι μία νέα αρχή. Νομίζω και το πανεπιστήμιο και ο δήμος μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα των πολιτών του Βόλου και να συμβάλλουμε σε προβλήματα που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Πολύ σύντομα θα αρχίσει η διαδικασία της μελέτης, θα παραδοθεί και μετά είναι αρμοδιότητα του δήμου να διεκδικήσει τα χρήματα για να κατασκευαστούν οι μελέτες» εξήγησε ο κ. Πρύτανης.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button