Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης: Διάθεση παιχνιδιών στο Σύλλογο Γονέων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης

Για την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, η κοινωνική προσφορά βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της, με στόχο να συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και έχουν ανάγκη από έμπρακτη βοήθεια και υποστήριξη.

Στο πλαίσιο αυτό, άλλη μια φορά η Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης, στέκεται συμπαραστάτης στο εξαιρετικό έργο που επιτελεί, ο Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Αυτισμού νομού Κοζάνης, ΄΄Ταξιδευτές της Ελπίδας΄΄ θέλοντας να χαρίσει όμορφα χαμογελά στα παιδιά του συλλόγου, εν όψει των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προβαίνοντας την Τετάρτη 13 Δεκ. 2023 στη διάθεσή εκπαιδευτικών, επιτραπέζιων και άλλων ειδών παιχνιδιών για τις ανάγκες του συλλόγου προς όφελος των παιδιών.

Η πρωτοβουλία αυτή η οποία εκδηλώθηκε από πλευράς Ένωσης, έχει συμβολικό χαρακτήρα, γνωρίζοντας ότι το παιχνίδι μπορεί να αποτελέσει μέσο έκφρασης και θεραπείας για τα ιδιαίτερα αυτά παιδιά. Μέσα από το παιχνίδι κατανοούν τον κόσμο και αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους. Για εμάς τους ενήλικες αποτελεί ένα βοηθητικό μέσο ώστε να επικοινωνούμε καλύτερα μαζί τους και να καταλαβαίνουμε πως αισθάνονται. Τα παιχνίδια αποτελούν υπέροχα εργαλεία για τα ιδιαίτερα αυτά παιδιά ,καθώς τα βοηθούν να αλληλοεπιδράσουν με τους άλλους και με το περιβάλλον τους.

Η ανάγκη δημιουργίας του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αυτισμό νομού Κοζάνης ΄΄Ταξιδευτές της Ελπίδας΄΄,προέκυψε από την αγωνιά των γονιών, για την εκπαίδευση και την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης των παιδιών τους.

Οι υπεύθυνοι του Συλλόγου, ευχαρίστησαν θερμά την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης για την διάθεση των παιχνιδιών και αναφέρθηκαν στον σπουδαίο ρόλο που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Από πλευράς της Ένωσης, παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος Βότσης Σιδέρης, ο Γενικός Γραμματέας Θεοχάρης Κωνσταντίνος και ο Αν. Γραμματέας Ζιώγας Δημήτριος.

Ευχόμαστε στα παιδιά του συλλόγου, στους γονείς τους και σε όλον τον κόσμο ΄΄Αυτά τα Χριστούγεννα ας φωτίσουν το χαμόγελο στα χείλη όλων των ανθρώπων, ας ζεστάνουν τις παγωμένες καρδιές τους και ας χαρίσουν σ’ αυτούς που αγωνίζονται, τη ζωή που τους αξίζει. Υγεία, ειρήνη , αγάπη και αλληλεγγύη να επικρατήσουν και πιο φωτεινές ημέρες να έρθουν για όλους ”

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Σιδέρης Βότσης

Ο Γεν. Γραμματέας Θεοχάρης Κων/νος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button