Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου: Πλεόνασμα και μέρισμα ανά κιλό μαστίχας στους παραγωγούς

Πλεόνασμα περίπου 4 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ καταγράφει για το 2023 η Ενωση Mαστιχοπαραγωγών Χίου, όπου κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων παρουσιάστηκαν τα οικονομικά μεγέθη.

Αποφασίστηκε μέρισμα ανά κιλό παραγωγής ύψους 18,97 ΕΥΡΩ , αυξημένο σε σχέση με πέρυσι κατά 2,4 ΕΥΡΩ ανά κιλό, τα οποία θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των μαστιχοπαραγωγών προς το τέλος Ιουλίου, ενώ θα συνεχιστεί η πολιτική των μπόνους προς το υπαλληλικό προσωπικό του Συνεταιρισμού.

«Αισθάνομαι πολύ περήφανος και τυχερός, που όλα αυτά τα χρόνια έχω στο πλάι μου όλους εσάς τους σκληρά κοπιάζοντες Μαστιχοπαραγωγούς, τα άξια Στελέχη σε όλον τον Όμιλο της ΕΜΧ, καθώς και τους συνοδοιπόρους, συναποφασίζοντες μέλη του ΔΣ της ΕΜΧ», τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΜΧ Γιώργος Τούμπος παρουσιάζοντας τα εξής οικονομικά στοιχεία:
Αύξηση του κύκλου Εργασιών της ΕΜΧ από το 2015 κατά 69,96% . Συγκεκριμένα από 14.234.316,57 το 2015, το 2023 έκλεισε στα 24.192.065,48 €, που αποτελεί και ιστορικό υψηλό για την Ενωση.
Αύξηση της μέσης τιμής τιμολογίου που απολαμβάνει ο παραγωγός, στην παράδοση, στα 79,14€ ανά κιλό για την εσοδεία 2023 – 2024 που είναι αυξημένη κατά 14,97 € (ποσοστό 23,32 %) σε σχέση με την σοδειά 2014 – 2015.

Συνεχή κερδοφορία η οποία για το 2023 ανέρχεται στα 3.957.808,72 €. Από τα παραπάνω κέρδη, το ποσό 3.851.965,20 € θα μοιραστεί σε όλους τους μαστιχοπαραγωγούς. Συγκεκριμένα θα λάβει ο καθένας το ποσό των 18,97 € για κάθε κιλό Μαστίχας εσοδείας 2022 – 2023 που παρέδωσε στην ΕΜΧ εξαιρουμένης της κατηγορίας Δ1, τα οποία και θα πιστωθούν στο τέλος Ιουλίου.

Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου: Πλεόνασμα και μέρισμα ανά κιλό μαστίχας στους παραγωγούς

Οι δανειακές υποχρεώσεις της ΕΜΧ βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά, κοντά στα 4.6 εκατομμύρια ευρώ, εμπεριέχοντας μέσα και τα δάνεια που αφορούν την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας της.
Με βάση το σύστημα αξιολόγησης, διανέμεται στους εργαζόμενους ένα ποσό κοντά στα 124.000 €, για την χρήση 2023, ως αναγνώριση της προσπάθειας την οποία καταβάλουν.

Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου: Πλεόνασμα και μέρισμα ανά κιλό μαστίχας στους παραγωγούς

«Το σημαντικό όμως για εμάς στην Ένωση είναι ότι πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να προχωρήσουμε παρακάτω.
Έχουμε μεγαλώσει πολύ, έχουμε μεγεθυνθεί, αποτελούμε έναν όμιλο επιχειρήσεων που συμπεριλαμβάνει την ΕΜΧ, την MEDITERRA, το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας και την Mastiha Damla Sakiz Turkey.
Πλέον οι ανάγκες έχουν αυξηθεί, χρειάζεται να προχωρήσουμε στην αναδιοργάνωση δομών, και στην στελέχωση με νέο έμπειρο προσωπικό των τομέων εκείνων που θεωρούνται σημαντικοί, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε τον μελλοντικό προσδοκώμενο και προγραμματισμένο κύκλο μεγέθυνσης», ανέφερε ο Πρόεδρος Γ. Τούμπος, τονίζοντας ότι έχουν ως παρακαταθήκη την παράδοση 86 χρόνων του Συνεταιρισμού των μαστιχοπαραγωγών.

(Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες, από την Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΜΧ που πραγματοποιήθηκε στις 15/6/2024, το μέλος του ΔΣ Δημήτρη Αγκά).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button