Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

“Ο πόλεμος στην Ουκρανία, μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 10 χρόνια!”

Την άποψη ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν αποκλείεται να διαρκέσει ακόμα και 10 χρόνια εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι. Μιλώντας κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο Polskie Radio, τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Γενικά, τέτοιες συγκρούσεις διαρκούν περίπου 10 χρόνια», σημείωσε ο ανώτερος Πολωνός διπλωμάτης. Ο Sikorski πιστεύει επίσης ότι η Ρωσία δεν θα επιτεθεί στις χώρες του ΝΑΤΟ εάν είναι κατάλληλα προετοιμασμένες για μια πιθανή κλιμάκωση της σύγκρουσης. Παρόλα αυτά δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε εντελώς μια τέτοια εξέλιξη και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έκανε ανάλογες δηλώσεις αναφερόμενος στην σύγκρουση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία. Είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μερικά χρόνια ακόμα. Από τη δική του πλευρά, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον ότι οι δυτικοί ηγέτες διαδίδουν σκόπιμα ψεύτικες ειδήσεις σχετικά με απειλές που προέρχονταν από τη Ρωσία προκειμένου να πάρουν περισσότερα χρήματα από τους αμερικανούς και τους Ευρωπαίους φορολογούμενους. Κατά καιρούς έχει επαναλάβει ότι η Ρωσία δεν έχει στόχο να επιτεθεί σε καμία χώρα του ΝΑΤΟ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button