Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Ο Αναστάσιος Φλώρος υποψήφιος με το συνδυασμό «Δωρίδα για όλους»

Ο Αναστάσιος Φλώρος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με το συνδυασμό «Δωρίδα για όλους» του Γιώργου Καπεντζώνη στη Δημοτική Ενότητα Λιδωρικίου.

Το βιογραφικό

Ο Αναστάσιος Φλώρος, γόνος πολύτεκνος οικογένειας και ο ίδιος πολύτεκνος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, γεννήθηκε στον Κόκκινο Δωρίδος. Αποφοίτησε με Άριστα από το Λύκειο Λιδωρικίου. Είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αποφοίτησε από τη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΣΕΛΜΕ) με Άριστα. Είναι μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Διετέλεσε στέλεχος της Νεας Δημοκρατίας στον τομέα κοινοβουλευτικού έργου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ειδικός Συνεργάτης στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, Νομαρχιακός Σύμβουλος Φωκίδος, Γραμματέας Νομικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος στην Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) καθώς και Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νομού Φωκίδος.

Δήλωση:

Πρωταρχικός στόχος της ενασχόλησης με τα κοινά είναι το καλό του τόπου μας και η διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο από οποιαδήποτε θέση μας εκλέξουν οι συμπολίτες μας. Μετά από μια μακρά συμμετοχή μου στα κοινά της Φωκίδας, πολιτευμένος με την κεντροδεξιά παράταξη, αλλά με σεβασμό και εκτίμηση σε όλους τους πολιτικούς χώρους, από το 2019 ασχολήθηκα ενεργά με τη Δωρίδα. Στις αρχές του 2019, επικεφαλής μιας ομάδας συμπολιτών μας με κύριο κορμό στελέχη του κεντροδεξιού χώρου, δημιουργήσαμε τη δημοτική παράταξη «Νέα Εποχή για τη Δωρίδα» και διεκδικήσαμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019 την εκλογή μας στη διοίκηση του Δήμου.

Καταφέραμε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να εκλεγούμε μείζονα μειοψηφία (αξιωματική αντιπολίτευση) στο δημοτικό συμβούλιο. Από τη θέση αυτή, ανταποκρινόμενοι στο θεσμικό μας ρόλο, ασκήσαμε γόνιμη και εποικοδομητική αντιπολίτευση μαζί και με τις υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας, ελέγχοντας τη δημοτική αρχή και ταυτόχρονα στηρίζοντας τα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την όψη της περιοχής μας.

Με τη στήριξή μας και με συνεχείς παρεμβάσεις μας σε όλα τα επίπεδα, και με δεδομένη την ευνοϊκή συγκυρία για τη χώρα μας μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση και την έξοδο από τα Μνημόνια, δρομολογήθηκαν μεγάλα και μείζονος σημασίας έργα για τον τόπο μας. Θα αναφέρω τα σημαντικότερα, αρχίζοντας από τον παραλίμνιο αγωγό, έργο ζητούμενο δεκαετιών, που μπήκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και πρόκειται να ξεκινήσει με πολύ συγκεκριμένο και ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του. Ο ταμιευτήρας του Χάρμισκο ξεκινάει, ομοίως και ο βοτανικός κήπος στην Πενταγιού, καθώς και το αποχετευτικό δίκτυο σε όλο το παραλιακό μέτωπο, ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», και πολλά άλλα έργα, μικρότερα μεν, αλλά εξίσου σημαντικά για την ανάπτυξη της περιοχής μας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς και με συνεχή παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης τους. Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για οπισθοδρόμηση ούτε για πειραματισμούς. Είμαστε παρόντες, με γνώσεις, εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση να συμβάλλουμε στην υλοποίηση των παραπάνω έργων.

Η μακρά πορεία μου στην αυτοδιοίκηση, ως γραμματέα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φωκίδας και ως εκπροσώπου στην Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος, όπως και η συμμετοχή μου σε πλήθος συνεδρίων για την περιφερειακή ανάπτυξη και η δημοσίευση άρθρων μου, καθώς και η πρόσφατη συμμετοχή μου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων, με ώθησαν να συνεχίσω την προσφορά στον τόπο μου. Επίσης, οι γνώσεις μου από την επιστημονική κατάρτισή μου στους τομείς των μαθηματικών, των οικονομικών και των νομικών επιστημών, καθώς και η διοικητική και επαγγελματική εμπειρία μου θα αποβούν ιδιαίτερα χρήσιμες στην εκτέλεση των καθηκόντων μου.

Η επιλογή μου να συνεργαστώ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με την παράταξη του Γιώργου Καπεντζώνη πάνω σε κοινές προγραμματικές και αξιακές αρχές αποτελεί μονόδρομο για τη διασφάλιση της περαιτέρω προόδου της περιοχής μας και την απρόσκοπτη εκτέλεση των έργων που έχουν δρομολογηθεί.

Καλώ όλους τους συνδημότες μου ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και θέσεων να στηρίξουν και τώρα αυτή την ενωτική προσπάθεια που έχει αποκλειστικό και μοναδικό στόχο την ανάπτυξη και την προκοπή του Δήμου μας. Θα είμαστε συνεχώς δίπλα τους και αρωγοί στην επίλυση προβλημάτων και στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους όπως κάναμε μέχρι τώρα. Συνεχίζουμε, όλοι ενωμένοι, με αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας.

Έχουμε τη γνώση, έχουμε τη θέληση, έχουμε την εμπειρία.

Προχωράμε Όλοι μαζί για τη Δωρίδα κοιτάζοντας μπροστά και μόνο μπροστά.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button