ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Μίμης Ανδρουλάκης: Το νέο του βιβλίο “Κάτω από τις στάχτες” στην κατάμεστη αίθουσα “Ανδρόγεω” του Δήμου Ηρακλείου (vid)

ακρόαση άρθρου

Πολιτισμός

Μίμης Ανδρουλάκης: Το νέο του βιβλίο “Κάτω από τις στάχτες” στην κατάμεστη αίθουσα “Ανδρόγεω” του Δήμου Ηρακλείου (vid)

Μια αυτοβιογραφία με φόντο τα γεγονότα και τα πρόσωπα της μεταπολίτευσης το τελευταίο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη με τίτλο “Κάτω από τις στάχτες”

Ένα χρονικό της μεταπολιτευτικής Ελλάδας επιχειρεί μέσα από την τελευταία του συγγραφική δουλειά ο Μίμης Ανδρουλάκης. Στο βιβλίο του “Κάτω από τις στάχτες”, που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης στην αίθουσα “Ανδρόγεω”, ο συγγραφέας εξιστορεί με το γνωστό προσωπικό του ύφος γεγονότα ,όπως ο ίδιος τα βίωσε.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης, που έζησε κάθε στιγμή της μεταπολεμικής Ελλάδας, αφηγείται μυστικές συναντήσεις, συνεργασίες και διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής στη χώρα μας. Από την αφήγησή του δεν θα μπορούσαν να λείπουν λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής των πολιτικών προσώπων.

Το βιβλίο “Κάτω από τις στάχτες” περιλαμβάνει προσωπογραφίες, σκηνές, δράματα και ευτράπελα της Μεταπολίτευσης. Ο Μίμης Ανδρουλάκης αφηγείται μυστικά του 1989, μιλά για τις περιπέτειες της αριστεράς σε Ελλάδα και Ευρώπη, για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Για το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη μίλησαν η Αγγέλα Καστρινάκη, καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, ο Γιώργος Νικολακάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Στέλιος Τσαγκαράκης, διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button