Διεθνής επικαιρότητα

Καραθανασόπουλος: Η ακρίβεια είναι «παιδί» του κυνηγητού του κέρδους

«Η ακρίβεια είναι «παιδί» του κυνηγητού του κέρδους και σχετίζεται άμεσα με το επίπεδο των μισθών και των εισοδημάτων του λαού», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Κυριακής , στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Η ακρίβεια είναι του συστήματος γιατί είναι παντού, σε όλη την ΕΕ και τις ΗΠΑ», σημείωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος, επιρρίπτοντας ευθύνες στις κυβερνήσεις και την σημερινή, που, όπως είπε, «ψηφίζουν αντεργατικούς νόμους, εφαρμόζουν τις πολιτικές “απελευθέρωσης” όπως της ενέργειας που οδήγησαν σε ένα ακριβό ενεργειακό μείγμα, όπως επίσης και τις επιλογές “εξωστρέφειας” της οικονομίας και της αύξησης του ΦΠΑ που επέφεραν ακρίβεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ελληνική οικονομία», τόνισε ο Ν. Καραθανασόπουλος, «δεν είναι στον “δοκιμαστικό σωλήνα”».

Όπως είπε, «από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και αυτό που ξεκινάει να γίνει στην γειτονιά μας, με το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ και με όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στο πλευρό του, νομίζει κανείς ότι τα πράγματα θα πάνε καλά στον τουρισμό, στην ενέργεια, στο διεθνές εμπόριο κλπ»., γεγονός που όπως ανάφερε ο Ν. Καραθανασόπουλος, «θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαών».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος, επισήμανε ότι, «όσο το κυνηγητό του κέρδους κυριαρχεί και οι κυβερνήσεις και τα άλλα κόμματα στηρίζουν αυτές τις επιλογές, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για το λαό παρά να προσπαθήσει να οργανώσει την πάλη του για να μπορέσει να αποτρέψει την επιδείνωση της θέσης του και να έχει επιμέρους ανάσες ανακούφισης μέχρι να φτάσει στην συνολικότερη ανατροπή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«’Αρα η διέξοδος είναι η ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής», τόνισε.

Αναφερόμενος στις καταστροφικές πλημμύρες στην Θεσσαλία, ο Ν. Καραθανασόπουλος, σημείωσε ότι πρόκειται «για ένα διαχρονικό, προδιαγεγραμμένο έγκλημα, γιατί το αστικό, εχθρικό κράτους είναι επιλεκτικά ανίκανο να προστατεύσει τις ανθρώπινες ζωές. Δεν μπορεί, όπως είπε, τόσες δεκαετίες να μην μπορεί να γίνει ένα σύστημα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας».

«Δεν μπορεί», πρόσθεσε ο Ν. Καραθανασόπουλος, «να μην υπάρχει μηχανισμός άμεσης παρέμβασης για να σωθεί ο κόσμος από τα πλημμυρικά φαινόμενα».

«Μη σχεδιασμός, μη μέσα, μη αντιμετώπιση», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τον ΕΛΓΑ ο Ν. Καραθανασόπουλος είπε ότι «όλες οι κυβερνήσεις έχουν διαμορφώσει ένα πλαίσιο λειτουργίας με απεριόριστους “κόφτες” για τις αποζημιώσεις, γεγονός που οφείλεται, καθώς επί της ουσίας έχουν σταματήσει την κρατική χρηματοδότηση στον Οργανισμό, στο να προωθηθεί η ιδιωτική ασφάλιση των χωραφιών και της παραγωγής των βιοπαλαιστών αγροτών».

«Πρέπει να υπάρξει αποζημίωση στο 100%, ενίσχυση του χαμένου εισοδήματος των βιοπαλαιστών αγροτών και να κατασκευαστούν όλες οι απαραίτητες υποδομές μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο» υπογράμμισε.

Ολοκληρώνοντας ο Ν. Καραθανασόπουλος, επισήμανε ότι το ΚΚΕ «στηρίζει αυτές τις προσπάθειες μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις που κάνουν οι αγρότες, τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα του Θεσσαλικού κάμπου, διαφορετικά», όπως σημείωσε, «αν δεν βγούν στον δρόμο να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, τότε δεν θα πάρουν τις αποζημιώσεις που χρειάζονται».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button