ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Έλεγχοι της ΔΕΥΑΜΒ για τον εντοπισμό της δυσοσμίας στο κέντρο του Βόλου (φωτό)

Στη συμβολή των οδών Τοπάλη-Ιάσονος βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αργύρης Κοπάνας όπου ειδικά συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους για τον εντοπισμό εστιών-πηγών δυσοσμίας . Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ σημείωσε τα εξής : «Στο χώρο του λιμένος , στη περιοχή της παραλίας από την οδό Κ.Καρτάλη μέχρι και την οδό Φιλελλήνων γίνεται αισθητή κατά περιόδους και κατά διαστήματα μια δυσοσμία που αρκετές φορές είναι έντονη. Η ΔΕΥΑΜΒ με ειδικά συνεργεία έχει ξεκινήσει συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να εντοπίσουμε τις αιτίες, τις εστίες , τις πηγές της δυσοσμίας αυτής και να τις εξαλείψουμε. Οι έλεγχοι αφορούν :

  • Στον έλεγχο στεγανότητας των λαιμών 90 φρεατίων ελέγχου αποχέτευσης.
  • Στον έλεγχο του δικτύου ομβρίων μέσω δειγματοληψιών και αναλύσεων στο υγρό των φρεατίων ελέγχου.
  • Στον έλεγχο των διακλαδώσεων αποχέτευσης ακαθάρτων.
  • Στον έλεγχο ιδιωτικών δικτύων αποχέτευσης.

Από τους παραπάνω ελέγχους και την αποκατάσταση των βλαβών των δικτύων θεραπεύτηκε το πρόβλημα εμφάνισης οσμών σε τμήμα της παραλίας. Εμμένει το πρόβλημα σε κάποια σημεία κυρίως στην συμβολή της οδού Τοπάλη με την παραλία και αραιότερα στην συμβολή της οδού Κουμουνδούρου με την παραλία. Στις περιπτώσεις αυτές η εμφάνιση των οσμών έχει περιοδικό χαρακτήρα πράγμα που σημαίνει περιοδική απόρριψη ξένων προς τα όμβρια ουσιών στο δίκτυο ομβρίων. Η περιοδικότητα του φαινόμενου έχει εντοπιστεί και μέσω της οπτικής παρατήρησης των εκβολών των αγωγών ομβρίων στο λιμάνι, από την οποία προέκυψε (κατά προσέγγιση βέβαια) ο χρόνος αποβολής. Προφανώς η αποβολή γίνεται με άντληση από μη καταργημένο βόθρο, προς το δίκτυο ομβρίων. Η ένταση του φαινόμενου μετά τις θεομηνίες εξηγείται από το γεγονός της ανόδου του υπόγειου υδροφορέα και της συχνότερης ανάγκης εκκενώσεων».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ συνέχισε λέγοντας: «Το φαινόμενο οφείλονταν και οφείλεται στην πιθανή είσοδο ξένων ουσιών στο δίκτυο ομβρίων και στην εκβολή τους στην θάλασσα, οπότε από την επαφή τους με το θαλασσινό νερό, υπάρχει πιθανή έκλυση ενώσεων θείου, που είναι ιδιαίτερα οσμηρές»

Η ΔΕΥΑΜΒ συνεχίζει με ελέγχους των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των κτηρίων στις οδούς Τοπάλη, Κουμουνδούρου, Γαμβέτα, Μαυροκορδάτου, Γκλαβάνη, Σπυρίδη, ώστε να εντοπιστεί με χρήση χρωστικής η πηγή της διοχέτευσης ξένων προς τα όμβρια υγρών στο δίκτυο ομβρίων και να σταματήσει το δυσάρεστο φαινόμενο της έκλυσης δυσοσμίας.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button