ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Το Ρέθυμνο τίμησε την πολιούχο του Αγία Βαρβάρα (vid, pics)

Τιμές απέδωσε άγημα του 547 αερομεταφερόμενου τάγματος Πεζικού Ρέθυμνου, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της θαυματουργής εικόνας της Αγίας υπό τους ήχους της δημοτικής Φιλαρμονικής στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου

Πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι τοπικών Αρχών παρέστησαν σήμερα το πρωί (4/12) στη δοξολογία για την εορτή της Αγίας Βαρβάρας στο Ρέθυμνο, για να τιμήσουν την πολιούχο της πόλης στον ομώνυμο ναό που βρίσκεται στην παλιά πόλη, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου. 

Τιμές απέδωσε άγημα του 547 αερομεταφερόμενου τάγματος Πεζικού Ρέθυμνου, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της θαυματουργής εικόνας της Αγίας υπό τους ήχους της δημοτικής Φιλαρμονικής στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. 

 

Εορτασμός Αγίας Βαρβάρας Ρεθύμνου

Να σημειωθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου βράβευσε τον ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης Νικόλαο Παπαδογιαννάκη, τέως πρόεδρο της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Ρεθύμνου. 

Εορτασμός Αγίας Βαρβάρας Ρεθύμνου

Στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος είπε: «Είμαστε όλοι χαρούμενοι και φωτεινοί καθώς προγευόμαστε τις μεγάλες εορτές που σε λίγο πλησιάζουν, του Αγίου Δωδεκαημέρου. Η Αγία Βαρβάρα μάς δείχνει ένα δρόμο: μαρτύρησε τον Χριστό και μαρτύρησε για τον Χριστό. Εμείς σήμερα ήρθαμε να εμπνευστούμε το παράδειγμα της Αγίας, που όλα τα έδωσε για Εκείνον που αγαπούσε αληθινά. Κι Εκείνος της χάρισε την αιωνιότητα. Πάντοτε αυτός ο τόπος να βγάζει Αγίους και Ήρωες, που θα ανεβάζουν τον τόπο μας λίγο ψηλότερα μέχρι τον ουρανό».

Εορτασμός Αγίας Βαρβάρας Ρεθύμνου

 

Εορτασμός Αγίας Βαρβάρας Ρεθύμνου

 

Εορτασμός Αγίας Βαρβάρας Ρεθύμνου

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button