Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Σταθερή η Ουγγαρία, δεν υποστηρίζει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Η Ουγγαρία δεν θα υποστηρίξει καμία πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έναρξη διαπραγματεύσεων για να γίνει η Ουκρανία μέλος του μπλοκ, δήλωσε ο Gergely Gulyas , ο επικεφαλής του προσωπικού του πρωθυπουργού Viktor Orban σε συνέντευξη Τύπου. «Έχουμε να κάνουμε με μια εντελώς πρόωρη πρόταση…Η Ουγγαρία δεν μπορεί να συμβάλει σε μια κοινή απόφαση για την πρόσκληση της Ουκρανίας να ξεκινήσει τη διαδικασία ένταξης στο μπλοκ. Είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσουν επίσημες συνομιλίες με το Κίεβο για την ένταξη της κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρας στην ΕΕ». Είναι ξεκάθαρο ότι η Βουδαπέστη δεν θα υποστηρίξει το άνοιγμα των συζητήσεων όταν οι ηγέτες της ΕΕ συναντηθούν τον Δεκέμβριο σε μια σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.
Σημειώνεται ότι η Ουγγαρία δεν θα υποστηρίξει προτεινόμενες αλλαγές στον προϋπολογισμό της ΕΕ, οι οποίες περιλαμβάνουν μακροπρόθεσμη βοήθεια 50 δισεκατομμυρίων ευρώ (54,5 δισεκατομμύρια δολάρια) προς το Κίεβο.
Η Ουκρανία υπέβαλε επίσημα αίτηση για ένταξη στην ΕΕ στις 28 Φεβρουαρίου 2022, τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου με τη Ρωσία. Η ΕΕ χορήγησε στις 17 Ιουνίου 2023 το καθεστώς υποψήφιας χώρας στο Κίεβο. Τον περασμένο Δεκέμβριο, το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε πολλά νομοσχέδια που συνέστησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να προωθήσει τη διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΕΕ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button