ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Σε τεντωμένο σχοινί το νοσοκομείο Ρεθύμνου – Παθολογική και ΤΕΠ με έναν μόνιμο γιατρό (vid)

Για μια ακόμη φορά συγκεντρώθηκαν οι γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου ώστε να διαμαρτυρηθούν για την απόλυτη διάλυση του ιδρύματος, ζητώντας απεγνωσμένα άμεσες λύσεις. Τραγικές είναι οι ελλείψεις σε παθολογική και τμήμα επειγόντων περιστατικών, με το βάρος να πέφτει συχνά σε ένα μόνο γιατρό, αυξάνοντας τις πιθανότητες μοιραίου λάθους

  • Αδιέξοδο καταδεικνύει η παραίτηση Λυδάκη
  • Ντροπή οι δηλώσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, λένε οι υγειονομικοί

Ακόμα μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στο νοσοκομείου Ρεθύμνου, με τη στήριξη επιστημονικών φορέων και αγανακτισμένων πολιτών. Με φόντο την κατάρρευση του ιδρύματος, οι εναπομείναντες γιατροί προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν με αξιοπρέπεια τη λειτουργία του, υπό συνθήκες που έχουν πραγματικά υπερβεί τα ανθρώπινα όρια τους.

Η παθολογική κλινική και το ΤΕΠ αυτή τη στιγμή λειτουργούν με έναν μόνιμο γιατρό έκαστος, ενώ αγροτικοί και ειδικευόμενοι γιατροί έχουν παραμείνει ελάχιστοι. Σύμφωνα με την ένωση γιατρών Ρεθύμνου, η παραίτηση του Διοικητή του Βενιζέλειου νοσοκομείου Χάρη Λυδάκη, είναι αποτέλεσμα της διαλυτικής κατάστασης στα νοσοκομεία της Κρήτης, που φαίνεται να ακολουθούν πορεία ντόμινο, με τα συνεχή «εντέλλεσθαι».

Παράλληλα, οι γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου, εκφράζουν τη θλίψη τους απέναντι σε πρόσφατα σχόλια που φέρεται να έγιναν από μέλη της διοίκησης του Ιδρύματος, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει, είναι εκείνοι που έχουν εξασφαλίσει την έως τώρα επιβίωση του.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button