Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Άλλο ένα νεκρό ζωνοδέλφινο εντοπίστηκε στα ανοικτά της Σάμου

Τον ακρωτηριασμό ενός ζωνοδέλφινου ανοιχτά της Σάμου κατήγγειλαν τα μέλη του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος.

«Η βίαιη θανάτωση ενός υγιούς δελφινιού που αφήνεται να πεθάνει αργά και βασανιστικά αιμορραγώντας στην επιφάνεια της θάλασσας καθώς προσπαθεί να αναπνεύσει, δεν μπορεί να είναι πλέον ανεκτή στις μέρες μας» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση η οποία συνεχίζει γνωστοποιώντας ότι «στη συγκεκριμένη περιοχή όπου ζουν σημαντικοί πληθυσμοί από 4 είδη δελφινιών, ενώ επίσης καταλήγουν έντονα θαλάσσια ρεύματα, δεν είναι σπάνιο να εντοπιστούν νεκρά θαλάσσια θηλαστικά – περιστατικά τα οποία συνήθως δεν δημοσιοποιούμε».

Διευκρινίζουν ότι στο συγκεκριμένο περιστατικό, το ζωνοδέλφινο είχε ακρωτηριαστεί στην ουρά με αιχμηρό αντικείμενο ενώ σημειώνουν ότι στην ίδια περιοχή πέρυσι, στο τέλος της άνοιξης, είχαν εντοπίσει άλλα 4 νεκρά ζωνοδέλφινα τα οποία είχαν θανατωθεί με παρόμοιο τρόπο. Επίσης σημειώνεται ότι τόσο τις προηγούμενες εβδομάδες, όσο κατά την ίδια περίοδο που θανατώθηκαν τα ζωνοδέλφινα το 2023, υπήρχε στα διεθνή ύδατα της περιοχής, δραστηριότητα από μεγάλα αλιευτικά συγκροτήματα γρι γρι που αλιεύουν με κυκλικά δίχτυα και δεν φέρουν ελληνική σημαία.

Δεδομένης της ανησυχίας των μελών του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος τόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό ηθελημένης θανάτωσης, όσο και για άλλα που τυχόν προκληθούν, το σκάφος του παραμένει στο ανοιχτό πέλαγος στην περιοχή καταγράφοντας κάθε αλιευτική δραστηριότητα που θα μπορούσε να σχετίζεται με αυτά τα περιστατικά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button