ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Άγιος Νικόλαος: «Απαράδεκτη προσπάθεια αποκλεισμού συμβασιούχων στο Νοσοκομείο από το ΔΣ της ΕΛΜΕ»

«Aπαράδεκτο να υπάρχει προσπάθεια να αποκλείονται οι συμβασιούχοι από συλλογικές διαδικασίες και να αντιμετωπίζονται σαν να μην είναι ισότιμα μέλη των σωματείων, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις από την Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών, την ΟΛΜΕ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

Για προσπάθεια αποκλεισμού από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου των συμβασιούχων που εργάζονται στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου αλλά και απειλής ότι θα τους σύρει στα δικαστήρια κατηγορεί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου την παράταξη της ΔΑΚΕ καθηγητών. Αφορμή στάθηκε η εκλογή ενός αναπληρωτή συμβασιούχου στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. 

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης καταδικάζει την προσπάθεια της ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λασιθίου να αποκλείσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ τους συμβασιούχους – αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ενώ απειλεί ότι θα σύρει στα δικαστήρια το σωματείο. 

Θεωρούμε απαράδεκτο να υπάρχει προσπάθεια να αποκλείονται οι συμβασιούχοι από συλλογικές διαδικασίες και να αντιμετωπίζονται σαν να μην είναι ισότιμα μέλη των σωματείων, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις από την Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών, την ΟΛΜΕ.

Οι απαράδεκτες αυτές πρακτικές αποδυναμώνουν ακόμα περισσότερο των αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των συμβασιούχων που τα τελευταία χρόνια δέχονται τεράστιες επιθέσεις από τις πολιτικές των κυβερνήσεων.

Καλούμε την ΔΑΚΕ της ΕΛΜΕ Λασιθίου να αποδεχθεί την βούληση των εκπαιδευτικών που εξέλεξαν στο Δ.Σ. τον συνάδελφό τους αναπληρωτή – συμβασιούχο με δημοκρατικές διαδικασίες και να αποσύρει κάθε ενέργεια προσπάθειας αποκλεισμού».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button