Διεθνής επικαιρότητα

«Αστακός» η Αθήνα για την επίσκεψη του Έντι Ράμα – Στις 11:00 η ομιλία του στο Γαλάτσι

Δρακόντεια είναι μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ για την έλευση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα ενόψει της σημερινής του επίσκεψης στην Αθήνα και της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 11 σήμερα στο Γαλάτσι.

Όπως έχει δηλώσει και η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται για μια ι«ιδιωτική επίσκεψη» όπου ο Έντι Ράμα θα απευθύνει στους ομοεθνείς του που θα δώσουν το παρών στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου, όπου τελικά θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση την ερχόμενη Κυριακή το πρωί, μια προεκλογική ομιλία ενόψει των εθνικών εκλογών του 2025 στη γείτονα χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί, βρίσκονται επί ποδός (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, Ασφάλεια, Τροχαία), ενώ η διαδρομή που θα ακολουθήσει, από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μέχρι και το κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου θα είναι «αποστειρωμένη». Παράλληλα, έχουν επιστρατευτεί ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και drone, που θα δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων ενώ ενεργοποιείται και το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ..

Πάνω από 2.000 Αλβανοί έρχονται στην Αθήνα για την ομιλία του

Την ίδια ώρα, βίντεο που μεταδίδουν ΜΜΕ, της γειτονικής χώρας, δείχνουν πούλμαν με Αλβανούς από χωριά, όπως το Μπιλίστ, να περνάνε τα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής προκειμένου να παρακολουθήσουν την ομιλία Ράμα στο Γαλάτσι.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για Αλβανούς που…επιστρατεύθηκαν από τον Έντι Ράμα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα γεμίσει το Christmass Theater, όπου ο ίδιος θα μιλήσει σε συμπατριώτες του, το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που μεταδίδει το himara.gr, από τον οργανωτικό τομέα του κόμματος, για την ομιλία αναμένεται τελικά να ταξιδέψουν γύρω στα 2.000 άτομα από την Αλβανία.

Το πρόγραμμα του Αλβανού πρωθυπουργού

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έντι Ράμα θα συνοδεύεται από περίπου 150 άτομα. Η συνοδεία αυτή θα περιλαμβάνει μέλη του υπουργικού συμβουλίου του, βουλευτές και 50 δημοσιογράφους, που θα μεταβούν απευθείας στο κλειστό Christmas Theater του Γαλατσίου.

Πέραν της προγραμματισμένης ομιλίας του, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας θα έχει και συναντήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας με ομοεθνείς, μέλη του κόμματός του και επιχειρηματίες, ενώ αναμένεται να μοιράσει και φυλλάδια για τις διμερείς σχέσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του, ο Ράμα θα πιει καφέ με συνεργάτες του στο Γαλάτσι, ενώ στις 6.00-7.00 το απόγευμα θα μεταβεί στο αεροδρόμιο για να αποχωρήσει από την Αθήνα.

H ανάρτηση Ράμα για την ομιλία του στην Αθήνα

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook με την οποία απευθύνει πρόσκληση στους Αλβανούς που βρίσκονται στην Αθήνα ή κοντά στην Αθήνα να παρευρεθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει στο Γαλάτσι, είχε κάνει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας το πρωί της Παρασκευής.

Ο κ. Ράμα στην ανάρτησή του κάνει λόγο για μια «σημαντική στιγμή υπερηφάνειας για όλους τους Αλβανούς στην Ελλάδα». Η πρόσκληση συνοδεύεται από ένα οπτικό με την Ακρόπολη και τις σημαίες της Αλβανίας και της Ελλάδας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button