ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Όσιος Ευμένιος ο Νέος: Ο Κρητικός Άγιος με το διαρκές, αληθινό και ενθουσιώδες χαμόγελό στον «Ορθόδοξο Λόγο»

Αφιέρωμα στον Όσιο Ευμένιο τον Νέο, έναν Άγιο των ημερών μας, προσεγγίζοντας τη ζωή, το έργο και την προσφορά αιωνίου ελπίδας και θάρρους για όλους εμάς σήμερα

Δεν είναι συχνό το φαινόμενο ένας μικρός σχετικά γεωγραφικός τόπος να έχει συγχρόνους με την εποχή μας Αγίους. Η Κρήτη αξιώνεται στις ημέρες μας να ανατρέφει και να δίδει στην ανά την οικουμένη Ορθόδοξη Εκκλησία, ένθεους ανθρώπους πλήρεις χάριτος και Πνεύματος, όπως ο Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός και ο Άγιος Ευμένιος ο Νέος (Σαριδάκης). 

Ο Άγιος Ευμένιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Εθιά Ηρακλείου. Έγινε Μοναχός στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικήτα, στα νότια της Κρήτης και αργότερα ασθένησε από λέπρα (νόσο του Χάνσεν) και κατέληξε στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων στο Αιγάλεω Αττικής, όπου ωφελήθηκε τα μέγιστα από την πνευματική του συσχέτιση με τον Άγιο Νικηφόρο τον Λεπρό.

Το εκπληκτικό, διαρκές, αληθινό και ενθουσιώδες χαμόγελό του ήταν αποτέλεσμα της έντονης ασκητικής ζωής του και αγάπης. Η ζωή του Οσίου Ευμενίου αποτελεί πρότυπο αγώνα, ταπείνωσης και προσευχής υπέρ των αναγκεμένων, των νέων, του κάθε πονεμένου ανθρώπου, ιδιαιτέρως των ασθενών του Νοσοκομείου Λοιμωδών στο Αιγάλεω, χωρίς να κάμει καμία εξαίρεση. Όλα τα παραπάνω συνέβαλαν ώστε σήμερα ο Άγιος Ευμένιος να είναι ένας από τους πιο αγαπημένους αγίους, και πλήθη προσκυνητών να φθάνουν στον τάφο του Αγίου στη γενέτειρά του.

Όσιος Ευμένιος

Στην εκπομπή “Ορθόδοξος Λόγος” της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου 2024, στις 16:30, γίνεται αφιέρωμα στον Όσιο Ευμένιο τον Νέο, έναν Άγιο των ημερών μας, προσεγγίζοντας τη ζωή, το έργο και την προσφορά αιωνίου ελπίδας και θάρρους για όλους εμάς σήμερα.

Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά ΕΔΩ.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button