Ανατολική Μακεδονία και ΘράκηΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Κάλεσμα Ποτόλια σε μικροκαταστηματάρχες και εργαζόμενους να στηρίξουν τη Λαϊκή Συσπείρωση στις 8 Οκτωβρίου

Στην αγορά της Καβάλας βρέθηκε τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Χρήστος Ποτόλιας, συνοδευόμενος από υποψήφιους Δημοτικούς αλλά και Περιφερειακούς συμβούλους.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Ποτόλιας, αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Στις επαφές-συζητήσεις που έγιναν με τους μικροκαταστηματάρχες και μικρέμπορους, αναδείχθηκαν ζητήματα που τους αφορούν, καθώς και για την “ανάπτυξη” όπως αυτή εκφράζεται από τις εχθρικές επιλογές του αστικού κράτους, που συμπληρώνεται από τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές, ενάντια στον μικροεπαγγελματία και υπέρ των πολυκαταστημάτων.

Πολύ ενδιαφέρον είχαν οι συζητήσεις με τους μικροκαταστηματάρχες οι οποίοι αναφέρθηκαν στην οικονομική εξουθένωση που βιώνουν, τόσο λόγο της αναδουλειάς, που προκύπτει αφού το λεηλατημένο εισόδημα των Καβαλιωτών δεν αρκεί για έξοδα πέραν των βασικών, όσο και από το ανελέητο φοροκινηγητό του κράτους, με φόρους, πρόστιμα και χαράτσια, το οποίο συμπληρώνεται από την επίθεση στο μικρομάγαζο από τον Δήμο και από Περιφέρεια.

Επίσης εκφράσανε την ανησυχία τους με τις μεθοδεύσεις διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, που βρίσκουν σύμφωνους και τους τοπικούς “άρχοντες” σε Δήμο και Περιφέρεια, σχετικά με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, καθώς και με τη διεύρυνση του ωραρίου, που είναι πάγια απαίτηση των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών αλυσίδων, για να εξουθενώσουν τους μικρούς και να τους οδηγήσουν στο κλείσιμο.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα έργα που γίνονται στο κέντρο, τα οποία με τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωσή τους, επειδή γίνονται, από τη μία άναρχα με σχεδιασμό που δεν παίρνει υπόψη τις ανάγκες καταστημάτων, εργαζόμενων και καταναλωτών, και από την άλλη εκτελούνται από μεγαλοεργολάβους οι οποίοι ενδιαφέρον έχουν μόνο για τα κέρδη τους.

Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια κάλεσαν μικροκαταστηματάρχες και εργαζόμενους στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη να ενισχύσουν μαζικά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμους και Περιφέρεια γιατί είναι η μόνη δύναμη που μάχεται για τα λαϊκά συμφέροντα, για να δυναμώσει η διεκδίκηση και η πάλη ενάντια σε δημάρχους, περιφερειάρχη, κυβέρνηση, για να μπουν σε προτεραιότητα οι λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων, των επιχειρηματιών και των πολυταταστηματαρχών. Οι προτεραιότητές τους δεν είναι να καλύψουν αυτά που σήμερα έχει ανάγκη η λαϊκή οικογένεια».

[ Δελτίο Τύπου ]

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button