Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Οι Γερμανοί αγρότες θα μπορούσαν να …ρίξουν τον Scholz!»

Μια πανεθνική απεργία των Γερμανών αγροτών θα μπορούσε να σημάνει το τέλος για τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και την κυβέρνησή του, δήλωσε ο Ρώσος πολιτικός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Οι αγρότες στη Γερμανία έχουν μπλοκάρει μεγάλο μέρος της χώρας», έγραψε ο κ. Μεντβέντεφ, αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Είναι πολύ αμφίβολο αν ο Scholz… θα αντέξει».

Αγρότες σε όλη τη Γερμανία ξεκίνησαν μια εβδομαδιαία απεργία για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε η κυβέρνηση συνασπισμού του κ. Scholz. Συνοδείες τρακτέρ και φορτηγών έχουν παραλύσει την κυκλοφορία και έχουν μπλοκάρει δρόμους σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων πολλών συνοριακών διελεύσεων με τη Γαλλία. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αντιδημοφιλείς κυβερνητικές πολιτικές, ορισμένοι απεργοί αγρότες πέταξαν σανό, κοπριά και ζωοτροφές σε δρόμους και αυτοκινητόδρομους. Στο Βερολίνο, εκατοντάδες αγρότες αψήφησαν την αστυνομία παρκάροντας τα αγροτικά οχήματά τους μπροστά από την εμβληματική Πύλη του Βρανδεμβούργου. Η απεργία οργανώθηκε ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να καταργήσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις και τις επιδοτήσεις για τον αγροτικό τομέα – κινήσεις που οι αγρότες λένε ότι θα μπορούσαν να τους αναγκάσουν να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button