Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Ν. Μηταράκης: Θα διορθωθεί η προκήρυξη για γιατρούς το Νοσοκομείο Χίου – Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου

Ούτε μία θέση γιατρού για το «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Χίου δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του υπουργείου Υγείας, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

Μεταξύ των 704 θέσεων για συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών σε όλη τη χώρα (πολύ κάτω από τις ανάγκες των νοσοκομείων όπως υποστηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου), οι 111 προβλέπονται για την 2η ΥΠΕ, στην οποία ανήκουν και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Το Σκυλίτσειο όμως δεν βρίσκεται στη λίστα (ούτε για τη θέση ακτινολόγου, όπου καλείται για εφημερία ακόμα και ο Δήμαρχος Χίου).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την περασμένη Παρασκευή, 1/3, ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης, σημείωσε πως από τυπογραφικό λάθος δεν αναγράφεται το Νοσοκομείο Χίου και πως αναμένεται διόρθωση.

Εξάλλου σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου επαναλαμβάνει «τις πάγιες θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου Χίου και του Π.Ι.Σ, θεωρούμε ότι η στήριξη του ΕΣΥ για να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική, θα πρέπει να συμπεριλάβει οικονομικά και επιστημονικά κίνητρα, που θα καταστήσουν θελκτική την είσοδο νέων γιατρών και θα εξασφαλίσουν την παραμονή των ήδη υπαρχόντων».

Σχετικά με το Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο Χίου σημειώνει πως «είναι γνωστό ότι παρουσιάζει σοβαρά θέματα υποστελέχωσης σε νευραλγικά τμήματα όπως το Ακτινολογικό και τα Τ.Ε.Π, ενώ παράλληλα υπάρχουν πολλές ειδικότητες που καλύπτονται μόνο από ένα ειδικευμένο Ιατρό με ότι αυτό συνεπάγεται στην καθημερινή εφημεριακή κάλυψη των τμημάτων αυτών. Προκήρυξη 2-3 θέσεων, όπως συνήθως γίνεται κάθε φορά που η Χίος περιλαμβάνεται στους πίνακες, διαιωνίζει το πρόβλημα της υποστελέχωσης, καθώς δεν επαρκεί για να συμπληρώνει νέα κενά που προκύπτουν από τις περιοδικές συνταξιοδοτήσεις, παραιτήσεις και μετακινήσεις των γιατρών. Απαιτείται λοιπόν-έστω και εκ των υστέρων-η προκήρυξη όλων των αναγκαίων θέσεων ειδικευμένων γιατρών, ως ένα πρώτο βήμα για την ενίσχυση του νοσοκομείου», τονίζει ο σύλλογος.

Παράλληλα θεωρεί ότι «από μόνες τους οι προκηρύξεις όμως, χωρίς να έχει υιοθετηθεί καμία από τις προτάσεις μας για ουσιαστικές μισθολογικές αυξήσεις και παροχή κινήτρων στους Ιατρούς του ΕΣΥ, είναι βέβαιο ότι θα αποδειχθεί ένα μετέωρο βήμα στο κενό, καθώς για άλλη μια φορά δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον για αυτές και θα καταστούν άγονες». «Είναι αυτονόητο, ότι τα προαναφερόμενα κίνητρα αποτελούν μονόδρομο για τις άγονες και νησιωτικές περιοχές», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button