Διεθνής επικαιρότητα

Γαλλία: Δύο μετανάστες πνίγηκαν στη Μάγχη – Σώθηκαν άλλοι 57 ναυαγοί          

Δύο μετανάστες ηλικίας περίπου 30 ετών πνίγηκαν την Τετάρτη στη θάλασσα της Μάγχης, όταν βυθίστηκε το πλοιάριο με το οποίο προσπαθούσαν να φτάσουν από τη Γαλλία στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

Το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν συνολικά 60 άνθρωποι, ανατράπηκε λίγη ώρα μετά τον απόπλου του, γύρω στις 13.30, από μια παραλία του Πα-ντε-Καλέ, ανέφερε ο τοπικός εισαγγελέας Γκιρέκ Λε Μπρα.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους, ένας τρίτος μετανάστης μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο και οι άλλοι 57 διασώθηκαν.

Σύμφωνα με τον Λε Μπρα, πολλά πλοιάρια έφυγαν από αυτήν την παραλία το πρωί, παρά την παρουσία αστυνομικών στην περιοχή.

Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα για ανθρωποκτονία και τραυματισμούς εξ αμελείας.

Ο Ολιβιέ Τερσνιζιάν, πρόεδρος της οργάνωσης «Όσμωση 62» που βοηθά μετανάστες στην περιοχή αυτή, δήλωσε ότι είναι εξοργισμένος γιατί η παρουσία της αστυνομίας στα παράλια ωθεί τους ανθρώπους που θέλουν να φτάσουν στη Βρετανία να διακινδυνεύουν περισσότερο.

Στις 12 Αυγούστου έξι Αφγανοί ηλικίας από 21 έως 34 ετών έχασαν τη ζωή τους στη Μάγχη και για το ναυάγιο αυτό έχουν προφυλακιστεί τέσσερα άτομα στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, περισσότεροι από 27.000 άνθρωποι έφτασαν στη Βρετανία διαπλέοντας τη Μάγχη με πλοιάρια από τις αρχές του έτους. Το 2022 είχε καταγραφεί ρεκόρ, με 45.000 αφίξεις.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button