Διεθνής επικαιρότητα

Ο Ζελένσκι θέλει καλύτερες άμυνες στα σύνορα με τη Λευκορωσία


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023, 05:09

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε στο βραδινό του διάγγελμα πως θέλει να ενισχυθούν οι άμυνες της χώρας του στα σύνορα με τη Λευκορωσία, στενό σύμμαχο της Ρωσίας, που εισέβαλε στην ουκρανική επικράτεια τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο κ. Ζελένσκι, στο διάγγελμά του από κάστρο στην παλιά πόλη της Λουτσκ –150 χιλιόμετρα από τα σύνορα– χαρακτήρισε προτεραιότητα την ενίσχυση των αμυντικών θέσεων σε όλους τους τομείς των βορείων συνόρων της Ουκρανίας.

Ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ουκρανία (και) από το έδαφος της Λευκορωσίας όταν ξέσπασε ο πόλεμος. Χιλιάδες ρώσοι στρατιωτικοί σταθμεύουν στο λευκορωσικό έδαφος, όπου κάνουν προετοιμασίες για επιχειρήσεις, ενώ ρωσικά μαχητικά και άλλα αεροσκάφη χρησιμοποιούν συχνά λευκορωσικά αεροδρόμια.

Ειδικοί χαρακτηρίζουν απίθανο να επιχειρηθεί νέα ρωσική έφοδος από το έδαφος της Λευκορωσίας, όμως το Κίεβο κάθε άλλα παρά εμπιστεύεται το Μινσκ.

Στο διάγγελμά του ο κ. Ζελένσκι ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τους στρατιώτες του για αυτές που χαρακτήρισε επιτυχίες τους στα μέτωπα.

Ο ουκρανικός στρατός διαβεβαιώνει πως οι δυνάμεις του προελαύνουν στην αντεπίθεση που άρχισε πριν από περίπου έναν μήνα με σκοπό την απελευθέρωση εδαφών που έχουν κυριεύσει οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Η Μόσχα αντιτείνει πως οι ουκρανικές επιθέσεις απωθούνται.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023, 05:09

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button