ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Πήλιο: Συγκλονιστική διάσωση ζευγαριού στον Πλατανιά

Ώρες μαρτυρίου πέρασε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι 80 ετών, στον οικισμό Μούζιες στον Πλατανιά, όταν η καταρρακτώδης βροχή και οι υπερχειλισμένοι χείμαρροι γκρέμισαν στην κυριολεξία το σπίτι τους και εισέβαλαν στο εσωτερικό του φέρνοντας φερτές ύλες και πέτρες. Το ηλικιωμένο ζευγάρι από την Αθήνα, που διαμένει στο Ν. Πήλιο, βρήκε μέσα σε αυτή την καταστροφή ένα μικρό ανάχωμα που είχε δημιουργηθεί από το τμήμα του σπιτιού που κατέρρευσε και πέτρες από τον χείμαρρο. Η κόρη τους επικοινώνησε με ανθρώπους του Δήμου ζητώντας τους απεγνωσμένα βοήθεια.

Πυροσβεστική, αστυνομία, εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, άνθρωποι του Δήμου Νοτίου Πηλίου έσπευσαν στην περιοχή. Επί τρεις ώρες την Τετάρτη έψαχναν σπιθαμή προς σπιθαμή και τελικά κατάφεραν να εντοπίζουν το ηλικιωμένο ζευγάρι, τον κ. Βαγγέλη και την κ. Σμαράγδα, αγκαλιασμένους και μούσκεμα από το βρόχινο νερό μέσα στο ανάχωμά τους.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση προκειμένου να τους απεγκλωβίσουν. Ο κ. Βαγγέλης έχει στο σώμα του μελανιές, από την ορμή των φερτών υλικών και από την πτώση τμήματος του σπιτιού και η κ. Σμαράγδα είχε ήδη τραυματισμένο πόδι και θα χειρουργούνταν τις επόμενες ημέρες. Ευτυχώς όμως η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία, είναι καλά και μεταφέρθηκαν και στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Όσοι βρέθηκαν στο σημείο, έκαναν λόγο για θαύμα.

Δείτε φωτογραφίες του απεγκλωβισμού τους:

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button