ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Στη Βουλή από την Ελένη Βατσινά, το στέγαστρο του Παγκρητίου

Ερώτηση από τη βουλευτή Ηρακλείου για το πρόβλημα που “μετράει” ήδη αρκετά χρόνια

Το θέμα του στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου φέρνει στη Βουλή η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, με ερώτησή της προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Στην ερώτησή της η βουλευτής σημειώνει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, λόγω της αποκόλλησης τμήματος του στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου, σε μέρα και ώρα λειτουργίας, μάλιστα.

Ωστόσο η κ.Βατσινά υπογραμμίζει ότι μετά τα σημαντικά προβλήματα που είχαν προκληθεί στο αριστερό στέγαστρο, το 2015, η Κυβέρνηση ένα χρόνο μετά δεσμευόταν ότι θα αποκαταστήσει πλήρως το στέγαστρο. “Ωστόσο, χρειάστηκε η πάροδος 3 ετών, οπότε και τον Οκτώβριο του 2018 ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση με 1,5 εκατομμύρια ευρώ για τα προβλήματα του στεγάστρου. Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων” – σημείωσε η Ελένη Βατσινά, προσθέτοντας πως κατόπιν επιθεώρησης και μελέτης τον Ιούλιο του 2018 των μεταλλικών στεγάστρων (ανατολικού και δυτικού) και των πυλώνων φωτισμού, προέκυψε ότι λαμαρίνες βρίσκονταν σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση, ώστε είχαν υποχωρήσει από τη θέση τους, ενώ μάλιστα το σχετικό πόρισμα σύστηνε την αντικατάστασή τους παρά την πρόσφατη επισκευή τους.

Παρ’όλ’αυτά, τον Ιανουάριο του 2019, “αποφασίστηκε η μελέτη για την αποκατάσταση του δυτικού μόνο στεγάστρου του Παγκρήτιου Σταδίου”, τον Απρίλιο του 2022, “υπεγράφησαν 2 συμβάσεις για χρηματοδότηση των μελετών για την ανέγερση νέου τετραώροφου κτιρίου στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου με προϋπολογισμό 1.002.107,13 €. Οι μελέτες αυτές δημοσιεύτηκαν προς υποβολή προσφορών εντός του 2024 από το Δήμο Ηρακλείου” ενώ “τον Οκτώβριο του 2023 δημοπρατείται το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Παγκρήτιου Σταδίου προϋπολογισμού 3.206.202,00€”.

Η βουλευτής Ηρακλείου, συμπεραίνοντας την επιβεβλημένη άμεση αποκατάσταση του στεγάστρου αλλά και τη συνολική μελέτη καταλληλότητας όλων των εγκαταστάσεων του Σταδίου, ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό με ποιους τρόπους θα συνδράμει στην άμεση αποκατάσταση του στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου και με ποια μέσα θα επισπεύσει τις ήδη διενεργούμενες αποκαταστάσεις.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button