ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κακοκαιρία στην Ιεράπετρα: «Μάχη» με τις λάσπες έδωσαν το πρωί οι κάτοικοι στο Μύρτος (vid)

Έντονη κακοκαιρία το απόγευμα τις Δευτέρας (30/10) στο Μύρτος και τους γειτονικούς οικισμούς που «πνίγηκαν» σε λίγη ώρα καταρρακτώδους βροχής

  • Λάσπες και κατολισθήσεις από την καιρική αλλαγή
  • Ώρες αγωνίας για τους πολίτες που έβλεπαν την στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα
  • Κλείνουν προληπτικά οι Ιρλανδικές γέφυρας στον Δήμο Φαιστού

Μάχη με τις λάσπες έδιναν από το πρωί οι κάτοικοι στο Μύρτος και τους γειτονικούς οικισμούς που «πνίγηκαν» χθες το απόγευμα μετά από δυο ώρες καταιγιστικής βροχής. Το τοπικό φαινόμενο, με 97 χιλιοστά καταρρακτώδους βροχόπτωσης, προκάλεσε πολλά προβλήματα κυρίως μέσα στο Μύρτο και στην παραλιακή οδό προς τα Τέρτσα και την Ψαρή Φοράδα.

Με τη σκούπα ανά χείρας ο κ. Μηνάς Διαμαντής συνταξιούχος αστυνομικός, είδε το νερό της βροχής να φτάνει την ώρα της έντονης καταιγίδας μέχρι την πόρτα του σπιτιού του. Το πρώτο φως της ημέρας βρήκε τα μηχανήματα της αντιπεριφέρειας Λασιθίου να καθαρίζουν την επαρχιακή οδό Ιεράπετρας – Βιάννου και τα μηχανήματα του Δήμου Ιεράπετρας, με εθελοντές κατοίκους του χωριού και με επικεφαλής τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μύρτου κ. Αλέκο Παντελάκη, να έχουν πιάσει τις τσουγκράνες και τις παλάμες, για να καθαρίσουν από τα μπάζα, τις πέτρες και τα χώματα τη βόρεια έξοδο του χωριού γύρω από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων.

Διαβάστε επίσης ►Λασίθι: Η καταρρακτώδης βροχή έφερε προβλήματα: Mε πλημμύρα απειλήθηκαν χωριά της Ιεράπετρας (pics)

Ο παραλιακός δρόμος που εξυπηρετεί και ενώνει τους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου , έμεινε κλειστός μέχρι το πρωί της Τρίτης λόγω των κατολισθήσεων και των καταπτώσεων  βράχων και φερτών υλικών που έκλεισαν τη διάβαση των οχημάτων.

Η καταιγίδα, δεν έφτασε ευτυχώς στον κάμπο των θερμοκηπιακών καλλιεργειών ούτε  την Ιεράπετρας, καθώς οι επιπτώσεις θα ήταν ακόμη πιο σφοδρές και καταστροφικές. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής πολλά είναι ακόμη μέχρι και  σήμερα τα ακαθάριστα ρέματα,  στα ανατολικά της πόλης, που έχουν μείνει έξω από την α΄ φάση του  σχεδιασμού της αντιπεριφέρειας Λασιθίου.

Η μετακίνηση του τοπικού φαινομένου δυτικότερα ανάγκασε το δήμο Φαιστού σε έκτακτα μέτρα καθώς όπως ανακοινώθηκε έχουν ήδη κλείσει οι ιρλανδικές διαβάσεις του Γεροπόταμου.

κλειστές θα μείνουν οι Ιρλανδικές διαβάσεις «Τριών Αστεριών», «Περίου» και στο πέρασμα «Αγίας Τριάδας». Η καταιγίδα αναμένεται στη διάρκεια της νύχτας και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού είναι σε αυξημένη επιφυλακή.

Οι Αρχές ζητούν την προσοχή των Δημοτών και των διερχόμενων οδηγών καλώντας τους να μην μετακινούνται από και προς τα επικίνδυνα σημεία, εφόσον δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. 

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button