Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Λέσβος: Ποδηλατικοί τουρίστες από όλο τον κόσμο κάνουν απαιτητικές καταβάσεις σε απόκρημνες πλαγιές

Για μία ακόμη χρονιά η Λέσβος είναι μέσα στον Παγκόσμιο Ποδηλατικό Χάρτη, σύμφωνα με το πρόγραμμα των Brevet 2024 που ανακοινώθηκε από τη Λέσχη Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας – Audax Randonneurs Grece.

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου επιλέγει τη διαδρομή και προσκαλεί στην Πατσαβούρα Αγιάσου, ποδηλατικούς τουρίστες από όλο τον κόσμο να επισκεφτούν και να χαρούν επιλεγμένα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της Λέσβου.
Σύμφωνα με τον κ. Τίτο Χατζέλλη, συνοδό βουνού, εκπαιδευτή ορεινής ποδηλασίας, οι καταβάσεις σε απόκρημνες πλαγιές και το Downhill μέσα από τα πανέμορφα μονοπάτια, έχουν μία ξεχωριστή γοητεία, ενώ οι ποδηλάτες που επισκέπτονται την περιοχή ενισχύουν παράλληλα και την οικονομία του νησιού. “Έχουμε έναν ενεργό ποδηλατικό σύλλογο, με πολλές διαδρομές προσεχώς, οι διαδρομές είναι ειδικά χαραγμένες για τον μέσο και πάνω ποδηλάτη, ωστόσο, υπάρχουν και πιο εύκολες διαδρομές για τους λιγότερο έμπειρους…έχουμε ανοίξει ένα ποδηλατικό μονοπάτι τριακοσίων χιλιομέτρων”, τόνισε ο κ. Χατζέλλης.

Ένας από τους συμμετέχοντες, ο Μανώλης, ο οποίος ξεκίνησε την ποδηλασία από το γυμνάσιο, είπε ότι το άθλημα αυτό είναι ένας τρόπος να ξεχαστεί κανείς και να νιώσει ελεύθερος, ενώ και η Ελευθερία ασχολήθηκε από μικρή ηλικία.

Στις 25 Μαΐου 2024, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργανώνει ένα ακόμα Brevet 200km με την ονομασία «Ελιά και Πεύκο», με εκκίνηση την πόλη της Μυτιλήνης, σε μία διαδρομή σχεδιασμένη έτσι ώστε να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις για όσους επιλέξουν να το τολμήσουν και να απολαύσουν τις ομορφιές το νησιού.
Η διοργάνωση ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού με υλοποίηση της διοργάνωσης στο πλαίσιο της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parisien υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου UNESCO Global Geopark.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button