Διεθνής επικαιρότητα

Επίθεση με drone στην Βηρυτό: Νεκρός ένας από τους ηγέτες της Χαμάς

Τον τρόμο και τον θάνατο, σκόρπισε στο κέντρο της Βηρυτού, μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Ισραήλ, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς και για δεκάδες τραυματίες. 

Ανάμεσα στα θύματα της Ισραηλινής επίθεσης είναι και ένα από τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς, ο Σαλέχ Αλ Αρούρι. 

Η επίθεση του Ισραήλ σήμερα το απόγευμα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου την Βηρυτό είχε ως στόχο να πλήξει προπύργιο της Χεζομπολάχ, ωστόσο η έκρηξη σημειώθηκε έξω από ζαχαροπλαστείο σκορπώντας τον θάνατο.

Η έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (02/01) στον Λίβανο και πιο συγκεκριμένα στη Βηρυτό, σε σημείο που, όπως μεταδίδει το Reuters, πρόκειται για προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Η έκρηξη στη Βηρυτό, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες του Reuters που επικαλείται δύο αξιωματούχους ασφαλείας της περιοχής, έλαβε χώρα σε ζαχαροπλαστείο, στο νότιο προάστιο Dahiyeh της Βηρυτού το οποίο είναι γνωστό πως αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, η επίθεση έγινε από μη επανδρωμένο αεροσκάφο του Ισραήλ ς στην περιοχή Mashrafiyah και είχε ως στόχο γραφείο της Χαμάς, όπου σκοτώθηκε το υψηλόβαθμο στέλεχος της ισλαμιστικής οργάνωσης, Σαλέχ Αλ Αρούρι.

Από την επίθεση έχουν σκοτωθεί άλλα τρία άτομα σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για δεκάδες τραυματίες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button