ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η μεταναστευτική ροή στην Κρήτη – Νέος «πονοκέφαλος» από την άφιξη 36 ακόμα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η μεταναστευτική ροή στην Κρήτη – Νέος «πονοκέφαλος» από την άφιξη 36 ακόμα

Η άφιξή τους προκάλεσε νέο πονοκέφαλο στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Χανίων που έσπευσαν να οργανώσουν τις εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων, που από τον περασμένο Σεπτέμβριο λειτουργούν άτυπα ως χώρος υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών

Ακόμα 36 μετανάστες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν σήμερα Πέμπτη (28/12) από σκάφος του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου. Στο μεταξύ, ένας 21χρονος και ένας 18χρονος συνελήφθησαν για την διακίνηση των τριάντα έξι που περισυνελέγησαν την προηγούμενη νύχτα από τη θαλάσσια περιοχή είκοσι έξι ναυτικά μίλια νότια του ακριτικού νησιού. Αιγύπτιοι στην πλειοψηφία τους, οι μετανάστες φιλοξενούνται στις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Χανίων στον Καλαθά, με τον προβληματισμό για τις συνεχιζόμενες μεταναστευτικές ροές και για το βάρος που σηκώνει η δημοτική αρχή των Χανίων να εντείνεται. 

Οι τελευταίοι 36 διασώθηκαν από σκάφος του Λιμενικού Σταθμού Αγίας Γαλήνης σήμερα το πρωί και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων. Η άφιξη τους προκάλεσε νέο πονοκέφαλο στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Χανίων που έσπευσαν να οργανώσουν τις εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων, που από τον περασμένο Σεπτέμβριο λειτουργούν άτυπα ως χώρος υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών. Ήδη η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Ελένη Ζερβουδάκη είχε επισημάνει ότι το οικονομικό βάρος για το δήμο είναι τεράστιο ενώ έκανε σαφές ότι ο χώρος των κατασκηνώσεων θα μπορεί για λίγους ακόμα μήνες να δέχεται μετανάστες, καθώς απαιτείται συντήρηση και επισκευή των εγκαταστάσεων εν όψει της νέας κατασκηνωτικής περιόδου.

Από σήμερα πάντως 72 μετανάστες φιλοξενούνται στον Καλαθά και είναι θέμα ημερών η προώθηση τους σε ΚΥΠ της Αττικής. Μετά και τη σημερινή φουρνιά, ο αριθμός των μεταναστών που έχουν εντοπιστεί είτε στις ακτές είτε στη θαλάσσια περιοχή της Γαύδου, από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα ανέρχεται στους 292. Τον Σεπτέμβριο αποβιβάστηκαν στο νησί ή εντοπίστηκαν σε σκάφη σε απόσταση λίγων ναυτικών μιλίων 22 μετανάστες, τον Οκτώβριο 35, τον Νοέμβριο 79 και τον Δεκέμβριο 156.

Την άποψη ότι οι αρχές θα πρέπει από κοινού να καταλήξουν σε ένα πλάνο διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, επαναδιατύπωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος. «Θα πρέπει όλοι φορείς, όλοι οι εμπλεκόμενοι δήμοι και η αντιπεριφέρεια να καθίσουμε όλοι μαζί και να βρούμε μια λύση διότι το να επιβαρύνεται με τόσους ανθρώπους μέσα σε τρεις μήνες ο δήμος Χανίων με ότι αυτό συνεπάγεται, είναι ανισοβαρές και δημιουργεί θέματα» σημείωσε η κ. Ζερβουδάκη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button