ΚρήτηΤοπικές Είδησης

ΒΟΑΚ: Πάνε τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης…

Γενικώς φαίνεται ότι υπάρχει σημαντική δυστοκία και καθυστερήσεις στα μεγάλα έργα, κάτι που δεν είναι εντελώς… άσχετο με τους στενούς δεσμούς της κυβέρνησης με τα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα, τα οποία έχουν τα δικά τους χρονοδιαγράμματα και σχεδιασμούς και τα επιβάλλουν (διά της… πλαγίας) και στην κυβέρνηση

Οι προβληματισμοί για τις τεράστιες καθυστερήσεις που παρατηρούνται ήδη στις διαδικασίες για τη δημοπράτηση του κυρίως τμήματος του ΒΟΑΚ αρχίζουν και… διαχέονται στα κυβερνητικά κλιμάκια. 

Ο εκτροχιασμός του χρονοδιαγράμματος είναι τόσο μεγάλος, που θα χαθούν οι χρηματοδοτήσεις (200 εκατ. ευρώ) από το Ταμείο Ανάκαμψης. Βασικά είναι περίπου 100% βέβαιο ότι θα χαθεί αυτή η χρηματοδότηση, που είναι το 10% του συνολικού κόστους του έργου. 

Και είναι έτσι, διότι το χρονοδιάγραμμα για να δοθεί η χρηματοδότηση προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του 2025 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το 15% του έργου, αλλά με δεδομένο ότι “φεύγει” το 2023 και δεν έχουν ακόμη καν ανοίξει οι προσφορές, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τηρηθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα. 

Γενικώς φαίνεται ότι υπάρχει σημαντική δυστοκία και καθυστερήσεις στα μεγάλα έργα, κάτι που δεν είναι εντελώς… άσχετο με τους στενούς δεσμούς της κυβέρνησης με τα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα, τα οποία έχουν τα δικά τους χρονοδιαγράμματα και σχεδιασμούς και τα επιβάλλουν (διά της… πλαγίας) και στην κυβέρνηση. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button