ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Δημήτρης Τσιόδρας: «Η συμφωνία στο Κάιρο θα προστατεύσει την Κρήτη για το μεταναστευτικό» – Έως τις 15 Απριλίου το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

ακρόαση άρθρου

Δημήτρης Τσιόδρας: «Η συμφωνία στο Κάιρο θα προστατεύσει την Κρήτη για το μεταναστευτικό» – Έως τις 15 Απριλίου το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Συνέντευξη παραχώρησε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, που θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο: «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση – Οι περιπέτειες ενός οράματος», το απόγευμα της Τετάρτης (20/3) στο Ηράκλειο, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV και στην δημοσιογράφο και παρουσιάστρια, Κατερίνα Σαλαπάτα, για το μεταναστευτικό.

Με αφορμή τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη, και ενόψει της καθόδου του υπουργού Μεταναστευτικής και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη, ο κ. Τσιόδρας έκανε το ακόλουθο σχόλιο: «Έχουμε πάρει μέτρα για το πρόβλημα και το έχουμε αντιμετωπίσει. Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο δημιουργούν ανησυχία. Καθώς η χώρα αυτή αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Επίσης το γεγονός ότι δεν διέρχονται πλοία από το Σουέζ, η Αίγυπτος στερείται εσόδων, έχει και εκατομμύρια μεταναστών στα εδάφη της γι’ αυτό έγινε και η συμφωνία με την Ελλάδα, προκειμένου να αποφύγουμε κάποιο κύμα προς την Ελλάδα και προς την Κρήτη».

Αναφορικά με το οικονομικό πακέτο και αν είναι αρκετό ο κ. Τσιόδρας τόνισε: «Θα φανεί, αν είναι αρκετό. Αν χρειαστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει περισσότερα πράγματα θα το κάνει».

«Η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Σε ερώτηση αν σε περίπτωση πιθανής έξαρσης του μεταναστευτικού τι θα σήμαινε και αν θα ενίσχυε την ακροδεξιά ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «Η Ευρώπη δεν είναι εκεί που ήταν πριν κάποια χρόνια. Η Ευρώπη ακολουθεί μία πιο αυστηρή μεταναστευτική πολιτική και η Ελλάδα μέσα από τη συνεργασία της με τρίτες χώρες, μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα».

Την ίδια ώρα σε ερώτηση της δημοσιογράφου, αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις και το ισχυρό προβάδισμα που διατηρεί η Νέα Δημοκρατία και αν θα επιβεβαιωθεί στις ευρωεκλογές, ο κ. Τσιόδρας είπε μεταξύ άλλων: «Αυτό που κρίνεται είναι ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη. Θα πρέπει να εστιάσουμε στα εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα όπως την αγροτική πολιτική και την χρηματοδότηση, αυτά θα πρέπει να τα δούμε πολύ σοβαρά».

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας το ευρωψηφοδέλτιο θα ανακοινωθεί το πρώτο 15ήμερο του Απριλίου. «Δεν γνωρίζω ημερομηνία. Δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις στο εγγύς μέλλον στην Ευρώπη, η οποία όπως επεσήμανε μένει πίσω στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. «Το μεταναστευτικό είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, καθώς και οι προκλήσεις ασφάλειας».

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button