Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

“Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να διαλυθεί για χάρη της παγκόσμιας ειρήνης”

Την διάλυση της συμμαχίας του ΝΑΤΟ για χάρη της ειρήνης ζήτησε με δηλώσεις που έκανε ο Γάλλος πολιτικός και ιδρυτής του κόμματος “Οι Πατριώτες”, Φλοριάν Φιλιππό. Ο ίδιος εξαπέλυσε κατηγορίες κατά του ΝΑΤΟ και της …”μαριονέτας” όπως είπε Βολόντιμιρ Ζελένσκυ ότι προσπάθησαν να εξαθλιώσουν και να στείλουν εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς σε βέβαιο και αναίτιο θάνατο».

Εκφράζοντας τα παράπονά του σε μια ανάρτησή του στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), ο Philippot προέτρεψε την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης μέσω «ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων» το συντομότερο δυνατό και ζήτησε «την καταστροφή του ΝΑΤΟ για την παγκόσμια ειρήνη».
Επεσήμανε επίσης τις πρόσφατες αποκαλύψεις του απόστρατου Γάλλου στρατηγού της Πολεμικής Αεροπορίας Μπρούνο Κλερμόν, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η Ρωσία έχει «σημαντική» αεροπορική υπεροχή στην ουκρανική σύγκρουση. Ο Philippot σημείωσε ότι όσοι είχαν κάνει παρόμοιες παρατηρήσεις τα τελευταία δύο χρόνια γελοιοποιήθηκαν.

Ο Philippot επικρίνει εδώ και καιρό την υποστήριξη της χώρας του στο Κίεβο, υποστηρίζοντας τον Νοέμβριο ότι «η Γαλλία δεν πρέπει να αφήσει τον εαυτό της να εξαπατηθεί όντας η τελευταία χώρα «σε πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας ».

Οι δηλώσεις του πολιτικού έγιναν εν μέσω εικασιών των μέσων ενημέρωσης ότι οι δυτικοί χορηγοί της Ουκρανίας κουράζονται από τις στρατιωτικές γκάφες του Κιέβου και την αδυναμία να εκπληρώσουν τους στόχους του πολέμου με αντιπροσώπους του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button