ΚρήτηΤοπικές Είδησης

“Πίεση” για τα παιδιά! | Neakriti

Mόνο για το 2,5% των βρεφών υπάρχει μια θέση σε δημόσιο βρεφικό σταθμό στο δήμο Χανίων!

Την αδυναμία των δημόσιων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στα Χανιά να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των οικογενειών τονίζει ο Σύλλογος Γυναικών με ανακοίνωσή του. Τα στοιχεία που δημοσιοποιεί για να αναδείξει το πρόβλημα που βιώνουν εργαζόμενοι γονείς είναι εντυπωσιακά.

Για όλο τον δήμο Χανίων, με συνολικό πληθυσμό 108.642 κατοίκων, υπάρχουν μόνο δώδεκα δημόσιοι παιδικοί σταθμοί. Για τα 3.476 παιδιά ηλικίας έως 2,5 ετών στον νομό – σύμφωνα με τον αριθμό γεννήσεων 2021-2022 του Δημοτολογίου Χανίων – υπάρχουν μόνο πέντε βρεφικοί σταθμοί που καλύπτουν περίπου 90 θέσεις. Δηλαδή, μόνο για το 2,5% των βρεφών υπάρχει μια θέση σε δημόσιο βρεφικό σταθμό!

Ακόμα και οι γονείς που είχαν την τύχη να πάρουν το πολυπόθητο voucher και βρήκαν θέση μόνο σε ιδιωτικό σταθμό, το ποσό που καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους ως συμμετοχή δεν είναι ευκαταφρόνητο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μητέρας που πέρυσι μέσω voucher πλήρωνε σε ιδιωτικό σταθμό 1.500 ευρώ ετησίως και φέτος καλείται να πληρώσει σχεδόν τα διπλάσια!

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button