Διεθνής επικαιρότητα

Νοσοκομειακό πλοίο στέλνει στη Γάζα η Ιταλία – Διαθέτει και χειρουργεία

Νοσοκομειακό πλοίο του πολεμικού ναυτικού στέλνει στη Γάζα η Ιταλία, στο οποίο υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται και χειρουργικές επεμβάσεις.

Αυτό ανακοίνωσε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο.

Πρόκειται για το πλοίο Vulcano, το οποίο θα δεχθεί τραυματίες από την Λωρίδα της Γάζας. Ο Ιταλός υπουργός πρόσθεσε ότι «στην συνέχεια, σε συμφωνία με τους Παλαιστίνους, πρόκειται να στηθεί, πάντα στην Γάζα, και νοσοκομείο εκστρατείας». «Είμαστε η πρώτη χώρα η οποία πραγματοποιεί ανθρωπιστική επιχείρηση στην περιοχή και ελπίζουμε να μας ακολουθήσουν κι άλλες», τόνισε ο Κροζέτο.

Η Ιταλία συνεχίζει τις προσπάθειές της με στόχο την αποκλιμάκωση. Θεωρώ ότι η διεθνής κοινότητα κινήθηκε με τον κατάλληλο τρόπο, ένα από αυτά που ζητούμε είναι να υπερισχύσει το κράτος δικαίου, ξεχωρίζοντας όποιον δρα σεβόμενος τους κανόνες, σε αντίθεση με τους τρομοκράτες της Χαμάς. Ευχόμαστε το Ισραήλ να το πράξει, έστω και αν καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι να δρας σε μια τέτοια περιοχή, όπου κρύβονται κέντρα της Χαμάς κάτω από νοσοκομεία», ολοκλήρωσε ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Μελόνι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button