ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Αταμάν: Νομίζω θα μείνω πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό

Συνέντευξη στην Τουρκία παραχώρησε ο Εργκίν Αταμάν που μίλησε για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό…

Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Στην πραγματικότητα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πίστεψαν σε μένα από την πρώτη μέρα. Μπορεί να μην ξεκινήσαμε πολύ καλά τη σεζόν, αλλά και εκείνες τις μέρες είχαμε πίστη ότι θα πετύχουμε τον στόχο. Η πίστη των οπαδών σε εμάς, και ολόκληρης της ομάδας, μας παρακίνησε ακόμη περισσότερο. Συγκεντρωθήκαμε πιο εύκολα. Εντάξει, ο Παναθηναϊκός είχε να προκριθεί στο Final Four εδώ και 12 χρόνια, αλλά έχει μπασκετική κουλτούρα. Έχει πρωταθλήματα στην ιστορία του. Αυτό έκανε τη δουλειά μας πιο εύκολη”.

Για το χτίσιμο της ομάδας: “Ο Παναθηναϊκός, που έπαιξε με 3-4 χιλιάδες κόσμο πέρυσι, έπαιξε σε γεμάτες κερκίδες τις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν. Στην τελευταία αγωνιστική, 100 άτομα ήταν στη λίστα αναμονής. Αυτό είναι ένα απίστευτο γεγονός. Είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία. Αυτό βέβαια δεν το κατάφερα μόνος μου. Το έκαναν οι παίκτες μου, το έκανε ο σύλλογος και ο πρόεδρος Γιαννακόπουλος. Πίστευε σε εμάς από την πρώτη μέρα.

Εκτός από τους νεαρούς, κρατήσαμε μόνο τον Γκριγκόνις και αλλάξαμε όλη την ομάδα. Όταν κάναμε πολλές μεταγραφές, όλοι νόμιζαν ότι ξοδέψαμε πολλά χρήματα. Μόνο δώσαμε στον Σλούκα ένα αστρονομικό ποσό. Έπρεπε να το κάνουμε κι αυτό. Χρησιμοποιήσαμε τον υπόλοιπο προϋπολογισμό εξαιρετικά αποτελεσματικά. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι ο σύλλογος δεν είναι στο μείον. Με επιτυχία, τα έσοδα αυξήθηκαν”.

Για το Final Four: “Έμειναν μόνο 4 ομάδες στο Final Four. Η Ρεάλ μοιάζει ελαφρώς φαβορί. Νομίζω ότι οι άλλες τρεις ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες. Φυσικά, είμαστε πολύ δυνατοί από πλευράς φιλάθλων. Αλλά οι οπαδοί της Φενερμπαχτσέ και του Ολυμπιακού θα είναι εκεί δυνατά. Θα είναι ένα δύσκολο Final Four στο Βερολίνο.

Σχεδόν οι μισοί από τους ξένους που ζουν στη Γερμανία είναι Τούρκοι και οι μισοί Έλληνες. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι λίγο αδύναμη από πλευράς φιλάθλων. Θα κάνω το καθήκον μου ως προς αυτό όσο καλύτερα μπορώ. Θα είμαι ήρεμος και ταπεινός, ειδικά εκτός γηπέδου. Αλλά φυσικά, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίσουμε και στο γήπεδο”.

Για τη σειρά με τη Μακάμπι: “Ήμουν πολύ απογοητευμένος μετά την ήττα στον πρώτο αγώνα από τη Μακάμπι. Γιατί τον τελευταίο καιρό ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι στην επιτυχία που θα στεναχωριόμουν πολύ αν δεν μπορούσαμε να πάμε στο Final Four. Στην πραγματικότητα, ακόμα κι αν δεν προκρινόμασταν στο Final Four, ο σύλλογος γνώριζε πόσο μεγάλη επιτυχία είχαμε πετύχει. Ανεβάσαμε την ομάδα που πήρα από τη 17η θέση στη 2η θέση. Όταν απογοητεύτηκα, είπα: ‘Αν δεν φτάσουμε στο Final Four, δεν θα είμαι εκεί του χρόνου’ για να παρακινήσω τους παίκτες μου.

Αυτό παρακίνησε τους πάντες ακόμη περισσότερο. Το να χάσεις το πρώτο ματς εντός έδρας σε αυτές τις σειρές είναι μεγάλο μειονέκτημα. Καταφέραμε όμως να σταθούμε ξανά στα πόδια μας. Υπήρχε ήδη ένα μεγάλο δέσιμο μεταξύ εμάνα και του προέδρου και του συλλόγου. Νομίζω ότι θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια”

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button