ΑττικήΤοπικές Είδησης

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση και ξεκινά η κατασκευή του νέου τετραώροφου βρεφονηπιακού σταθμού στο Γαλάτσι με συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, 2.5 εκ. ευρώ

Γ. Πατούλης: « Με έργα και όχι με λόγια, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές για τα παιδιά μας»  

 

Το «πράσινο» φως για την κατασκευή νέου τετραώροφου βρεφονηπιακού σταθμού στο Γαλάτσι, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλο.

 Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.8 εκ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής με το ποσό των 2.5 εκ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 300 χιλιάδων θα δοθεί από πόρους του Δήμου Γαλατσίου.  

 Σκοπός του έργου είναι η κάλυψη των αυξημένων αναγκών φύλαξης βρεφών και νηπίων της περιοχής, σε νέο ασφαλές κτίριο προσαρμοσμένο στα πρότυπα προσχολικής αγωγής.

 Ο Βρεφονηπιακός σταθμός θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο, ιδιοκτησίας του Δ. Γαλατσίου, επί της οδού Μεσσηνίας 30-32.

 Με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

 « Πολύ σύντομα το Γαλάτσι θα αποκτήσει ένα νέο τετραώροφο, ιδιαίτερα σύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό ο οποίος θα φιλοξενεί τα παιδιά σ΄ένα περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών και απολύτως ασφαλές.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλο για την εποικοδομητική συνεργασία.  

Για εμάς η στήριξη της προσχολικής αγωγής ήταν και παραμένει μια από τις πλέον σημαντικές προτεραιότητές μας, στο πλαίσιο του στρατηγικού προγράμματος που αναπτύξαμε και υλοποιούμε για τη δημιουργία ή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων.

Προς αυτή την κατεύθυνση εστιάσαμε από την αρχή της θητείας μας στην υλοποίηση υποδομών που θα προσφέρουν ένα σύγχρονο και ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον στα παιδιά μας. Σε αυτό το πλαίσιο ως Περιφέρεια χρηματοδοτήσαμε από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 ογδόντα δύο (82) Πράξεις μελέτης, κατασκευής και βελτίωσης υποδομών εκπαίδευσης, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκ. € και συγκεκριμένα:

30 Πράξεις Νέων ή Ενίσχυσης Υφιστάμενων Κτηριακών Υποδομών Εκπαίδευσης, Συνολικού Προϋπολογισμού 74εκ. €.

23 Πράξεις Μελετών Ωρίμανσης Νέων Σχολικών Μονάδων, Συνολικού Προϋπολογισμού 6 εκ. €.

29 Πράξεις Ενεργειακής Αναβάθμισης Δημόσιων Σχολικών Μονάδων, Συνολικού Προϋπολογισμού 40 εκ. €, στους Δήμους. Με έργα και όχι με λόγια, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές για τα παιδιά μας». 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button