Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Σ. Ζαχαράκη: “Οι ΚΟΙΝΣΕΠ αποτελούν σύμμαχο για νέους και όλες τις ευάλωτες ομάδες να ξεκινήσουν μια κοινωνική επιχείρηση στον τόπο τους” – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Το 1ο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας με τίτλο “Καινοτομία και κοινωνική συνεταιριστική επιχειρηματικότητα – Καινοτομώ και μένω στον τόπο μου”, ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο του Κτηρίου Διοίκησης, στην Πανεπιστημιούπολη, στη ΖΕΠ Κοζάνης.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στο κοινωνικό ΕΣΠΑ 25 εκατ€ το οποίο είναι μια από τις πέντε προτεραιότητες για να μπορούν οι νέοι και όλες οι ευάλωτες ομάδες να  ξεκινήσουν μια κοινωνική επιχείρηση “Οι ΚΟΙΝΣΕΠ αποτελούν σύμμαχο κατά της εγκατάλειψης τη υπαίθρου ειδικά στη Δυτική Μακεδονία. Θέλουμε περισσότερους νέους, νέες, γυναίκες, περισσότερα άτομα με αναπηρία, άτομα από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες να ξεκινήσουν σε αυτή τη λογική της επιχειρηματικότητας, η οποία μπορεί να καλλιεργηθεί από πολύ νωρίς. Όλες οι ηλικίες είναι ενδεδειγμένες σε αυτό το κομμάτι και μπορούν να ξεκινήσουν μια κοινωνική επιχείρηση η όποια έχει πολλαπλά αποτελέσματα”.

Η κ. Ζαχαράκη στάθηκε στο θέμα του δημογραφικού υπογραμμίζοντας” σε μια περιοχή που το δημογραφικό καταγράφει τις χειρότερες επιδόσεις από τη μείωση γεννήσεων το να βρίσκεις τον λόγο να μένεις στον τόπο σου είναι η πιο σημαντική παρακαταθήκη. Ένας λόγος ακόμη στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας να μείνεις σε αυτό, να εντρυφήσεις και να κάνεις και τη διαφορά”.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης τόνισε ” κριτήρια και ρήτρα είναι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Δεν θέλουμε μόνο επενδύσεις. Θέλουμε και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, θέλουμε ανάπτυξη συμπεριληπτική που να περιλαμβάνει όλους τους πολίτες”.

Στην πρώτη υπό ίδρυση κοινωνική νεοφυής επιχείρηση για επαναχρησιμοποίηση ρούχων και βιβλίων και στο μάθημα επιλογής με τίτλο” Κοινωνική Οικονομία & Συνεταιριστική Επιχειρηματικότητα” αναφέρθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδουλίδης. 

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος τόνισε  “μέσα και από τα συν χρηματοδοτούμενα  προγράμματα να ενισχύσουμε τις κοινωνικές  πρωτοβουλίες των συμπολιτών μας που προς την κατεύθυνση αυτή θέλουν να επενδύσουν. Να βοηθήσουμε τους πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν για  τα θέματα της τοπικής επιχειρηματικότητας με την μορφή των ΚΟΙΝΣΕΠ”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αναστάσιος Ραφαηλίδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Γιάννης Μητλιάγκας,  ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ΤΔΜ Στέργιος Κιάνας, ο Δήμαρχος της Εορδαίας Παναγιωτης Πλακεντάς, πρώην  βουλευτές, στελέχη και μέλη της ΝΔ, επιχειρηματίες της περιοχής, καθηγητές, φοιτητές.

Το Συνέδριο τέλει υπό τη οργάνωση του  Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Μακεδονίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button