ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Νέα Αλικαρνασσός: Μαθητές του «Σχολείου της Αγάπης» μπήκαν στις αίθουσες με τα κατοικίδιά τους (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Νέα Αλικαρνασσός: Μαθητές του «Σχολείου της Αγάπης» μπήκαν στις αίθουσες με τα κατοικίδιά τους (vid)

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο, κατάφεραν να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 4ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Αλικαρνασσού ή αλλιώς «Του σχολείου της Αγάπης» αφού αντί οποιασδήποτε άλλης δράσης, έστειλαν το μήνυμα της προστασίας και της φροντίδας των ζώων, πηγαίνοντας στο σχολείο μαζί με τα κατοικίδιά τους

  • Μοναδική πρωτοβουλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων
  • Τα ζωάκια σκόρπισαν χαμόγελα στους μαθητές του σχολείου
  • Σκυλάκια, γατάκια, κουνέλια, χελώνες και χρυσόψαρα στις σχολικές αίθουσες
  • Το μήνυμα της αγάπης στα ζώα στο σχολικό περιβάλλον

Μια μέρα στο σχολείο μαζί με τα κατοικίδιά τους πέρασαν σήμερα οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού ή αλλιώς «Του σχολείου της Αγάπης». Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων που είναι η αυριανή, η διεύθυνση του σχολείου αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή γιορτή με επίκεντρο την αγάπη και την προστασία των ζώων, επιτρέποντας στα παιδιά να  βρεθούν στο σχολικό περιβάλλον τους, μαζί με τα αγαπημένα τους ζώα.

Σκυλάκια, γατάκια, και από την άλλη κουνελάκια, χάμστερ ποντίκια, χρυσόψαρα αλλά και χελώνες, ήταν ανάμεσα στα ζώα που σήμερα δημιούργησαν μια μοναδικά συγκινητική και χαρούμενη ατμόσφαιρα στο σχολείο.

Η δράση περιελάβανε γνωριμία των κατοικίδιων με τους συμμαθητές των παιδιών, αλλά και οδηγίες για τη θετική εκπαίδευση όπως και τη σημασία της προστασίας των ζώων.

Στο πλευρό αρκετών από τα παιδιά, βρέθηκαν και οι γονείς τους, που εξήγησαν ότι η σύνδεση των παιδιών με τα ζώα δημιουργεί μοναδικά συναισθήματα και συνδέεται άμεσα με την υπευθυνότητα αλλά και την ευαισθησία ή και την ανθρωπιά ενός παιδιού.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button