ΚρήτηΤοπικές Είδησης

«Καρδιοχτύπησαν» ξανά στην Κέρη μετά τους περυσινούς εμπρησμούς – Έσωσαν το δάσος

Συναγερμός για άλλη μια φορά σήμανε χθες σε Πυροσβεστική και Δήμο Μαλεβιζίου για φωτιά που εκδηλώθηκε στο δάσος της Κέρης – Μόνο πέρυσι είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά 7 φορές

Για άλλη μία φορά απειλήθηκε το δάσος της Κέρης από φωτιά, ωστόσο η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων αποσόβησε τα χειρότερα. Η φωτιά οριοθετήθηκε γρήγορα και κατασβήστηκε άμεσα, ωστόσο στο σημείο παρέμειναν δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπό τον φόβο αναζωπύρωσης.

Στο σημείο επιχείρησαν 7 οχήματα και 25 άνδρες, ενώ υδροφόρα του Δήμου Μαλεβιζίου συνέδραμε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πιο κάτω από το Βουλισμένο Αλώνι και σε απόσταση αναπνοής από το δάσος της Κέρης, που πέρυσι είχε απειληθεί 7 φορές από ισάριθμες πυρκαγιές που είχαν εκδηλωθεί. Ο χθεσινός συναγερμός που σήμανε για φωτιά στην Κέρη αυτομάτως “ξύπνησε” τον εφιάλτη που έζησε πέρυσι η περιοχή, με τον δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα αλλά και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Γ. Τσικαλά να κάνουν λόγο πέρυσι για έργο εμπρηστών. Ο διοικητής της Πυροσβεστικής είχε κάνει λόγο για αρρωστημένα μυαλά, που θέλουν να βλάψουν τον τόπο, ενώ χαρακτηριστικό της κατάστασης ήταν το γεγονός ότι από πέρυσι τον Ιούλιο, που κάηκαν 200 στρέμματα στην Κέρη, και έκτοτε άλλες 6 φορές κλήθηκε η Πυροσβεστική να σβήσει φωτιά στο δάσος ακόμη και τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Παρ’ όλα αυτά, παρεμποδίστηκε το έργο εμπρηστών από εθελοντές, τον Δήμο Μαλεβιζίου και την Πυροσβεστική, ωστόσο τώρα τα αντανακλαστικά όλων είναι ιδιαιτέρως αυξημένα.

Περιπολίες από εθελοντές

Στο μεταξύ, πριν από περίπου 10 ημέρες συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου και αποφασίστηκε, εκτός όλων των άλλων, να γίνονται αυξημένες περιπολίες στο δάσος της Κέρης. Αυτό που επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης είναι πως ήδη υπό τον συντονισμό της Πυροσβεστικής έχουν ξεκινήσει περιπολίες στην περιοχή της Κέρης από εθελοντικές ομάδες, δυνάμεις του Στρατού, αλλά και από πυροσβεστικά οχήματα για την αποτροπή εμπρηστικών ενεργειών, αλλά και για τον έγκαιρο εντοπισμό σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου τόνισε ότι είναι σε συνεχή ετοιμότητα με όλο το δυναμικό και τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος, προς υποβοήθηση του έργου των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, και αναφέρθηκε στον προληπτικό καθαρισμό, που έχει γίνει από συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Μαλεβιζίου, της βλάστησης στα πρανή των δρόμων, αλλά και σε οικοπεδικούς χώρους, προσθέτοντας πως οι καθαρισμοί θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Μενέλαος Μποκέας: Το «ευχαριστώ» στην Πυροσβεστική

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Μαλεβιζίου για τη χθεσινή φωτιά στην Κέρη ευχαρίστησε την Πυροσβεστική και δήλωσε ότι διαθέτει όλα τα μέσα του Δήμου στη διάθεσή της για την πυρόσβεση: «Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δήμου Μαλεβιζίου για τη φωτιά που ξέσπασε στην παλαιά εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου, πριν από το Βουλισμένο Αλώνι. Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας μαζί με τους αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Πετούση και Περιβάλλοντος Γρηγόρη Περυσινάκη βρέθηκαν στο σημείο της πυρκαγιάς, ενώ υδροφόρα του Δήμου συνέδραμε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η γρήγορη επέμβαση της Πυροσβεστικής με 25 άνδρες και 7 οχήματα έσβησε άμεσα την πυρκαγιά πριν αυτή προλάβει να επεκταθεί.

Ο Μενέλαος Μποκέας ευχαρίστησε τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιώργο Τσικαλά για την άμεση κινητοποίηση και τον διαβεβαίωσε πως όλα τα μέσα του Δήμου Μαλεβιζίου είναι στη διάθεση της Πυροσβεστικής ανά πάσα στιγμή».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button