Διεθνής επικαιρότητα

Μόσχα: «Όλοι οι στόχοι που είχαν τεθεί σε επιδρομές στην Ουκρανία έχουν πληγεί»

Όπως μάλιστα διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας, η Ρωσία εξαπέλυσε περισσότερες από 50 επιδρομές, μεταξύ των οποίων ένα «μεγάλο πλήγμα» στην Ουκρανία μεταξύ της 23ης και 29ης Δεκεμβρίου σε εγκαταστάσεις στρατιωτικών υποδομών, αποθηκών πυρομαχικών και σημεία ανάπτυξης Ουκρανών στρατιωτών και ξένων μισθοφόρων.

Έντονη αντίδραση από ΟΗΕ

Τα ρωσικά πλήγματα που προκάλεσαν σήμερα τον θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων και τον τραυματισμό 70 στην Ουκρανία δείχνουν «την τρομερή πραγματικότητα» που ζει η χώρα, αντέδρασε η συντονίστρια ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ στην Ουκρανία Ντενίζ Μπράουν.

«Για τον ουκρανικό λαό, αυτό είναι ένα νέο απαράδεκτο παράδειγμα της τρομερής πραγματικότητας την οποία αντιμετωπίζει», σημείωσε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) η Μπράουν, καταδικάζοντας έντονα ένα «απεχθές κύμα επιθέσεων σε κατοικημένες περιοχές της Ουκρανίας».

Εξαπολύθηκαν 110 πύραυλοι – Νεκροί και τραυματίες

Η Μόσχα εξαπέλυσε 110 πυραύλους στην Ουκρανία, οι περισσότεροι από τους οποίους καταρρίφθηκαν, ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του επίσης στο X, σημειώνοντας ότι σήμερα η Ρωσία χρησιμοποίησε σχεδόν όλα τα είδη όπλων του οπλοστασίου της.

«Καιρό έχουμε να δούμε τόσο κόκκινο στις οθόνες μας», σημείωσε παράλληλα ο Γιούρι Ιγκνάτ, ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας. Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αρχικά κύμα επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), το οποίο ακολουθήθηκε από πυραύλους, διευκρίνισε.

Γενικός αεροπορικός συναγερμός είχε ενεργοποιηθεί προηγουμένως γύρω στις 07:00 ώρα Ελλάδος σε όλη τη χώρα.

«Σήμερα υπάρχουν νεκροί που σκοτώθηκαν από ρωσικούς πυραύλους που εξαπολύθηκαν σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις, μη στρατιωτικά κτήρια», κατήγγειλε επίσης νωρίτερα ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του Ουκρανού προέδρου Άντρι Γέρμακ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button