ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Μακελειό στο Γκάζι: Ο καταζητούμενος “σκληρός” ποινικός, το χειρουργείο του “φρέσκου” γαμπρού από τα Μάλια και η αλβανική τηλεόραση – Είχε απελαθεί δύο φορές αλλά επέστρεψε!

Ο 37χρονος καταζητούμενος φέρεται ως ένας από τους άνδρες που είχαν μπει στο “κάδρο” των ελληνικών Αρχών για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία που είχε σημειωθεί στον Αυλώνα το 2012, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν δεχτεί πυρά αστυνομικοί

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες ο ένας από τους δύο άνδρες που εμπλέκονται στη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε νωρίς το πρωί του περασμένου Σαββάτου σε βάρος τριών νεαρών από τα Μάλια Ηρακλείου, στο Γκάζι της Αθήνας. 

Πρόκειται για τον συνοδηγό του 37χρονου άνδρα από την Αλβανία που φέρεται ως το άτομο που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 33χρονο πατέρα δύο παιδιών, τον 29χρονο αδερφό του κι έναν 28χρονο φίλο τους. 

Την ίδια ώρα, οι δύο νεαρότεροι εκ των τραυματιών νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, ωστόσο ο 33χρονος Κρητικός, που παραμένει σε σοβαρή κατάσταση, επρόκειτο χθες να υποβληθεί σε πολύ “λεπτή” χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, προκειμένου να του αφαιρεθεί η σφαίρα που δέχτηκε από πολύ κοντινή απόσταση, χωρίς να προκληθεί κάποια βλάβη στο οπτικό νεύρο του αριστερού του ματιού. 

Μέχρι χθες, η ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν σε ανθρωποκυνηγητό, με σκοπό να εντοπιστεί και να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ο 37χρονος που για ασήμαντη αφορμή πυροβόλησε εν ψυχρώ τους τρεις άνδρες από τα Μάλια, που βρίσκονταν μαζί με την παρέα τους για το μπάτσελορ πάρτι φίλου τους στην Αθήνα. 

Τι λένε τα αλβανικά Μέσα 

Σημειώνεται ότι αλβανικά ΜΜΕ έδωσαν χθες στη δημοσιότητα στοιχεία του 37χρονου. Πρόκειται για τον Ν.Ι.Ι., ο οποίος, σύμφωνα με το αλβανικό top-channel.tv, είχε απελαθεί δύο φορές από την Ελλάδα, ωστόσο και τις δύο φορές βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει. 

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο 37χρονος καταζητούμενος φέρεται ως ένας από τους άνδρες που είχαν μπει στο “κάδρο” των ελληνικών Αρχών για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία που είχε σημειωθεί στον Αυλώνα το 2012, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν δεχτεί πυρά αστυνομικοί. 

Στο μεταξύ, στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται από αργά το βράδυ της Κυριακής ο 33χρονος Αλβανός, που ήταν συνεπιβάτης του 37χρονου πιστολέρο στο πολυτελές ανθρακί τζιπ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του protothema.gr, ο 33χρονος φέρεται να είχε απασχολήσει στο παρελθόν αρκετές φορές τις Αρχές. Ειδικότερα, ο 33χρονος φέρεται να είχε εμπλακεί σε διάφορες ποινικές υποθέσεις. 

Ο συλληφθείς απασχόλησε τις Αρχές το 2008 για διακίνηση μεταναστών και δύο χρόνια αργότερα, το 2010, το όνομά του ενεπλάκη σε υπόθεση ναρκωτικών. Επίσης το 2012 είχε εμπλακεί σε υπόθεση για εγκληματική οργάνωση, κλοπές, όπλα και ναρκωτικά, που είχε χειριστεί το Α.Τ. Χαλανδρίου. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το 2015 σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Β/Α Αττικής για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη, ενώ το 2019 ο άνδρας φέρεται ότι απασχόλησε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και κλοπές. 

Ο 33χρονος άνδρας πέρασε λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του το κατώφλι της ανακρίτριας και αφού νωρίτερα του ασκήθηκαν από τον εισαγγελέα βαριές ποινικές διώξεις. Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε, συνοδευόμενος από τη δικηγόρο του, ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθεί. Ζήτησε κι έλαβε, ωστόσο, προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Τετάρτη. Μέχρι τότε θα κρατείται. 

Σημειώνεται ότι ο 33χρονος φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι είναι σοκαρισμένος από την πράξη του 37χρονου συμπατριώτη του, καθώς δεν περίμενε – όπως ανέφερε – ότι θα πυροβολήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος ανέφερε ότι «ήταν ένας καβγάς του δρόμου. Εγώ έριξα ένα χαστούκι. Δεν περίμενα ότι ο άλλος θα πυροβολήσει». 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συμπλήρωσε πως, μετά τους πυροβολισμούς, ο ίδιος φοβήθηκε και με τον συνεργό του μπήκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν από το σημείο. Πάντως, ο 33χρονος δεν έδωσε καμία πληροφορία αναφορικά με το πού μπορεί να βρίσκεται τώρα ο 37χρονος καταζητούμενος, καθώς, όπως υποστήριξε, δε γνωρίζει. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μόνη του εμπλοκή στο περιστατικό ήταν να χαστουκίσει έναν από τους Κρητικούς που, σύμφωνα πάντα με τον 33χρονο, τον έβρισε. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον συλληφθέντα, δε γνώριζε ότι ο 37χρονος οπλοφορούσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος φέρεται λίγο μετά το περιστατικό να επικοινώνησε με τη δικηγόρο του, δηλώνοντάς της την πρόθεσή του να παραδώσει εαυτόν στις Αρχές. 

Πάντως, μιλώντας χθες Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η δικηγόρος του 33χρονου Αλβανού ανέφερε ότι ο εντολέας της δεν έχει καμία σχέση με την αλβανική και την ιταλική μαφία, όπως ακούστηκε. 

Η συνήγορος εξέφρασε «από μεριάς μου και από τον εντολέα μου την ευχή να γίνουν καλύτερα και να επανέλθουν» οι τραυματίες. Πρόσθεσε ακόμη ότι «ο εντολέας μου έχει διαχωρίσει τη θέση του. Σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση για το αποτέλεσμα, αλλά δεν είχε γνώση για την τέλεση της πράξης, καθώς και ο ίδιος έμεινε έκπληκτος από τη στάση του φίλου του». 

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, ο 33χρονος «έχει καταδίκη μικρή όταν ήταν ανήλικος. Έκτοτε δεν υπάρχει καμία κατηγορία σε βάρος του. Όλα αυτά που ακούγονται, πως είχε σχέση με την αλβανική και ιταλική μαφία, δεν ισχύουν». 

Προχθές το βράδυ, εκτός των άλλων, εντοπίστηκε σε περιοχή των βορείων προαστίων το τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι δύο Αλβανοί δράστες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε στα Βριλήσσια και μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να ληφθούν αποτυπώματα, ανεύρεση γενετικού υλικού και άλλα στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. 

Το σοκαριστικό περιστατικό, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, εκτυλίχθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο Γκάζι της Αθήνας. Αφού ο 37χρονος πυροβολεί τους τρεις Κρητικούς εν ψυχρώ σημαδεύοντάς τους στο κεφάλι με όπλο “παλάμης”, όπως λέγεται χαρακτηριστικά, επιβιβάζεται μαζί με τον 33χρονο συνεργό του στο πολυτελές όχημα που είχαν ακινητοποιήσει λίγο νωρίτερα επί της οδού Ιάκχου, και τρέπονται σε φυγή. 

Στο χειρουργείο ο φρεσκοπαντρεμένος Δημήτρης 

Όπως προειπώθηκε, ο 33χρονος Δημήτρης υποβλήθηκε χθες σε λεπτή χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σφαίρας από τη μετωπιαία χώρα. Η εν λόγω επέμβαση θεωρείτο ιδιαίτερα “λεπτή”, προκειμένου να μην προκληθεί κάποια ζημιά στο οπτικό νεύρο, καθώς, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, έχει “πειραχτεί” το αριστερό μάτι του 33χρονου, που πριν λίγες εβδομάδες παντρεύτηκε, ενώ είναι πατέρας δύο μικρών παιδιών. 
Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από την πλευρά του αδερφού του Γιάννη και του φίλου τους Φραγκίσκου, οι οποίοι βγήκαν από τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, έχοντας διαφύγει κάθε κίνδυνο για την υγεία τους. Εντούτοις, αγωνιούν για την εξέλιξη της υγείας του 33χρονου. 

«Αποφράδα ημέρα» 

Στον τηλεοπτικό σταθμό Mega μίλησε χθες ο ιερέας που την 1η Δεκεμβρίου πάντρεψε τον άτυχο 33χρονο. 
«Η 16η Δεκεμβρίου είναι για μας μία αποφράδα ημέρα. Όταν ακούσαμε το γεγονός αυτό μείναμε έκπληκτοι, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει ή αν ήταν αυτά τα ίδια παιδιά. Και οι οικογένειές τους είναι πάρα πολύ ηθικές, είναι οικογενειακοί μου φίλοι και τα παιδιά πολύ ήσυχα. Τίποτα δεν έδειχνε ότι θα γινόταν ένα τέτοιο πράγμα», ανέφερε αρχικά ο εφημέριος Εμμανουήλ Πετσαλάκης, που πάντρεψε το ζεύγος και βάφτισε τα δύο τους παιδιά. 
Σύμφωνα με τον ιερέα, οι παθόντες «δεν έχουν προκαλέσει, δεν έχουν δώσει δικαιώματα. Όλη η κοινωνία είναι συντετριμμένη». 
Ο ιερέας αναφέρθηκε και στον γάμο, για τον οποίο πραγματοποιήθηκε το αιματοβαμμένο – όπως εξελίχθηκε – μπάτσελορ πάρτι στην Αθήνα. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο εφημέριος, «η ημερομηνία είχε κλείσει για 29 Δεκεμβρίου, αλλά η νύφη και ο γαμπρός δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα κάνουν». 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button