Διεθνής επικαιρότητα

Miss AI: Τα πρώτα καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα πρώτα καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο διοργανώνει η πλατφόρμα δημιουργών περιεχομένου Fanvue, όπου θα διαγωνιστούν infuencers που έχουν δημιουργηθεί με χρήση AI.

Οι συμμετέχουσες στον διαγωνισμό Miss AI της Fanvue θα κριθούν σε τρεις κατηγορίες:

  • Την εμφάνισή τους: «Τα κλασικά ζητούμενα των καλλιστείων, όπως η ομορφιά τους, η χάρη τους και οι μοναδικές απαντήσεις τους σε μια σειρά ερωτήσεων».
  • Τη χρήση εργαλείων AI: «Η δεξιότητα στη χρήση των εργαλείων AI που χρησιμοποιήθηκαν, με έμφαση στις λεπτομέρειες γύρω από τα χέρια και τα μάτια».
  • Την επιρροή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Με βάση τον ρυθμό αύξησης των followers, την αλληλεπίδραση μαζί τους και τη χρήση διαφορετικών πλατφορμών».

Οι συμμετέχοντες πρέπει να υποβάλουν τις δημιουργίες τους και να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων, όπως «Ποιο θα ήταν το όνειρό σας για να κάνετε τον κόσμο καλύτερο;».

https://www.instagram.com/p/C3vSKzTC8Mf/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σύμφωνα με το Euronews, από τις διαγωνιζόμενες θα επιλεγούν οι 10 καλύτερες πριν ανακοινωθούν οι τρεις φιναλίστ σε μια διαδικτυακή τελετή απονομής βραβείων τον Μάιο. Η νικήτρια θα κερδίσει 5.000 δολάρια σε μετρητά και ένα πρόγραμμα μαθητείας αξίας 3.000 δολαρίων.

Η κριτική επιτροπή

Η Βρετανίδα ιστορικός καλλιστείων και συγγραφέας Sally-Ann Fawcett είναι η μία από τους δύο ανθρώπους της τετραμελούς κριτικής επιτροπής, η οποία περιλαμβάνει και τα AI μοντέλα Emily Pelligrini (που έγινε διάσημη πέρυσι όταν ποδοσφαιριστές και άλλες διασημότητες τής έγραψαν πιστεύοντας ότι είναι αληθινή) και η «Ισπανίδα» Aitana Lopez, με τα ροζ μαλλιά που κερδίζει έως και 10.000 ευρώ το μήνα (για λογαριασμό του δημιουργού της) διαφημίζοντας ρούχα.

Η κριτική επιτροπή των καλλιστείων αποτελείται από δύο ανθρώπινους και δύο ΑΙ κριτές

Fanvue

Η Fawcett δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της: «Ως ιστορικός παραδοσιακών καλλιστείων, είναι συναρπαστικό να συμμετέχω σε βραβεία που μοιάζουν τόσο φουτουριστικά. Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί παραλληλισμοί μεταξύ των διαγωνιζομένων στα πραγματικά καλλιστεία και των δημιουργών της τεχνητής νοημοσύνης, και του τρόπου με τον οποίο εμπλέκονται με το κοινό τους».

https://www.instagram.com/p/C1r7P9aMVuF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σε όσους ισχυρίζονται ότι τα καλλιστεία συμβάλλουν στην αντικειμενοποίηση των γυναικών, τα Miss AI αντιπροτείνουν διαγωνιζόμενες που δεν είναι καν άνθρωποι. Ενώ τα μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς που προβάλλονται μέσα από τα social media, στη συγκεκριμένη περίπτωση γίνονται ακόμη χειρότερα καθώς διαγωνίζεται η «τελειότητα» που είναι εξολοκλήρου δημιούργημα ενός μηχανήματος.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button