Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

“Oι ΗΠΑ μπορεί …να ξεμείνουν από χρήματα για την Ουκρανία!”

Οι ΗΠΑ μπορεί να ξεμείνουν από χρήματα για να χρηματοδοτήσουν την Ουκρανία, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι σε συνέντευξή του σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
«Εάν δεν εγκριθεί ένα νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που θα ενσωματώνει πρόσθετη χρηματοδότηση που έχει ζητήσει η κυβέρνηση Μπάιντεν , η ικανότητα της Ουάσιγκτον να στηρίξει την Ουκρανία θα επηρεαστεί», είπε ο Κίρμπι.
«Έχουμε λίγη περισσότερη χρηματοδότηση μπροστά μας, οπότε πιστεύω ότι θα είμαστε εντάξει για τις επόμενες εβδομάδες περίπου. Αλλά χωρίς το συμπληρωματικό αίτημα που ζητήσαμε, θα έχει απολύτως αντίκτυπο στην ικανότητά μας να υποστηρίξουμε τη χρηματοδότηση».
Ο Κίρμπι προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα επιπλέον αίτημα χρηματοδότησης 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει την Ουκρανία όσο παραμένουν «ευνοϊκές συνθήκες στο έδαφος», τονίζοντας ότι όταν ο καιρός χειροτερέψει , οι συνθήκες μάχης θα γίνουν πιο δύσκολες. Το επικείμενο κλείσιμο της κυβέρνησης μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα της Ουάσιγκτον να υποστηρίξει την Ουκρανία, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

koliadis_banner

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button