Διεθνής επικαιρότητα

Ομοβροντία ρουκετών εξαπολύθηκε προς το Ισραήλ από τη Γάζα – Σε ετοιμότητα οι Αρχές

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τέθηκαν οι Αρχές στο Ισραήλ μετά την ομοβροντία ρουκετών εξαπολύθηκε προς το Ισραήλ από τη Γάζα τα ξημερώματα του Σαββάτου (7/10) και είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια γυναίκα.

Σειρήνες συναγερμού που προειδοποιούν για εισερχόμενους πυραύλους ήχησαν για αρκετά λεπτά σε περιοχές του νότιου και του κεντρικού Ισραήλ ενώ στη Λωρίδα της Γάζας ακουγόταν η συνεχής βοή των εκτοξεύσεων, σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες.

Κάτοικοι της Γάζας δήλωσαν ότι άκουγαν ένοπλες συγκρούσεις κατά μήκος του φράκτη με το Ισραήλ, κοντά στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς και είδαν κινήσεις ενόπλων μαχητών.

Εκρήξεις ακούγονταν σε πόλεις γύρω από το Τελ Αβίβ και έξω από την Ιερουσαλήμ.

Λίγη ώρα αργότερτα ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για διείσδυση «απροσδιόριστου αριθμού τρομοκρατών» στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας και ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος για πραγματοποίηση επιχειρήσεων αν χρειαστεί.

«Οι κάτοικοι στις γειτονικές περιοχές της Λωρίδας της Γάζας κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους», πρόσθεσε ο στρατός.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα συναντηθεί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους ασφαλείας τις επόμενες ώρες.

Από τις υπηρεσίες υγείας έγινε γνωστό ότι είχε μέχρι στιγμής περιθάλψει 16 άτομα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων δύο σε κρίσιμη κατάσταση, έξι σε μέτρια κατάσταση και επτά με ελαφρά τραύματα.

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button