ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Δύο μήνες χωρίς νερό οι κάτοικοι στη Λύρη – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Πληγές από την σαρωτική επέλαση της κακοκαιρίας Ντάνιελ μετρούν ακόμη οικισμοί στο Νότιο Πήλιο, όπως στη Λύρη, τον Μουρτιά και τη Βάτη. Μεταφέρουν καθημερινά δεκάδες μπιτόνια με νερού από γεώτρηση που διαθέτει ελαιοτριβείο στην περιοχή, προκειμένου να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, ενώ για το μαγείρεμα χρησιμοποιούν αποκλειστικά εξάδες εμφιαλωμένων νερών που αναγκάζονται να κουβαλούν στα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι είναι απεγνωσμένοι και παρά τις όσες νύξεις έχουν κάνει προς τον δήμο Νοτίου Πηλίου, κανένα μηχάνημα δεν έχει προχωρήσει σε αποκατάσταση της βλάβης και καμία επίσημη απάντηση δεν έχουν λάβει για το πότε θα γίνει.

«Από τον δήμο ό,τι και να τους έχουμε αναφέρει για το συγκεκριμένο θέμα που είναι μείζον για την καθημερινότητα των 50 περίπου κατοίκων που διαμένουμε σε αυτές τις περιοχές παραμένουν αδρανείς», αναφέρει αγανακτισμένος κάτοικος της Λύρης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι έχουν να αντιμετωπίσουν τις συχνές διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ ακόμη και σήμερα υπάρχει μικρός αριθμός εξοχικών κατοικιών που δεν διαθέτουν ρεύμα. Παράλληλα, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το δίκτυο τηλεπικοινωνιών.

«Είμαστε χωρίς τηλέφωνο και χωρίς ίντερνετ από την πρώτη ημέρα της πρώτης κακοκαιρίας. Τα καλώδια του δικτύου βρίσκονται στον αγροτικό δρόμο που οδηγεί από το Προμύρι στη Λύρη, ο οποίος έχει καταστραφεί τελείως. Δεν περνάει καν όχημα, με το ζόρι περνάει πεζός. Πώς θα περάσει το μηχάνημα να φτιάξει τη βλάβη; Πώς θα επικοινωνούμε εμείς;» αναφέρει ο ίδιος κάτοικος.

Τονίζει ότι έχει ξεκινήσει η συγκομιδή της ελιάς και οι περισσότεροι εκ των παραγωγών δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα κτήματά τους, ενώ όσοι δρόμοι έχουν αποκατασταθεί με πρόχειρες λύσεις περνούν μέσα από ιδιόκτητα κτήματα, καταπατώντας και καταστρέφοντας τις περιουσίες, αλλά και τις καλλιέργειες.

Κάτοικοι επισημαίνουν ότι συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ που έφτασαν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή για την αποκατάσταση της βλάβης «άνοιξαν δρόμο» περνώντας μέσα από κτήματα, με αποτέλεσμα, όμως, ο δρόμος να καθιερωθεί και από τους υπόλοιπους και να ισχύει ακόμη και σήμερα.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button