ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Άναψαν τα φώτα του χριστουγεννάτικου δέντρου στο Αρκαλοχώρι (pics)

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και οι φορείς του Αρκαλοχωρίου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό βάζοντας τον κόσμο στη «μαγεία» των Χριστουγέννων μέσα από πλούσια δρώμενα που απέσπασαν το «θερμό» χειροκρότημα του κόσμου

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην εντυπωσιακή τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Αρκαλοχώρι!

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης και οι εκατοντάδες πολίτες μέτρησαν αντίστροφα και έστρεψαν το βλέμμα τους στο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο που σηματοδότησε τη γέννηση της ελπίδας ενώ τα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους οι οποίοι μπήκαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και οι φορείς του Αρκαλοχωρίου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό βάζοντας τον κόσμο στη «μαγεία» των Χριστουγέννων μέσα από πλούσια δρώμενα που απέσπασαν το «θερμό» χειροκρότημα του κόσμου.

Σημείο αναφοράς το βιοκλιματικό πάρκο απέναντι από το δημοτικό κατάστημα στο Αρκαλοχώρι. Εκεί τοποθετήθηκαν χριστουγεννιάτικα σπιτάκια που φιλοξένησαν τα παζάρια των μαθητών των σχολείων του Αρκαλοχωρίου και τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα που κέρασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου καθώς και οι σπουδαστές του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) και Πειραματικών Επαγγελματικών Σχολών (Π.ΕΠΑΣ.) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ( Δ.ΥΠ.Α.) Ηρακλείου.

Όλοι οι φορείς του Αρκαλοχωρίου μαζί με το Δήμο Μινώα Πεδιάδας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για το πλούσιο θέαμα και τα δρώμενα που παρακολούθησε ο κόσμος, με παραδοσιακούς χορούς και χορευτικές επιδείξεις από σχολές χορού της περιοχής.

Συγκίνηση προκάλεσαν οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες των παιδιών και το θεατρικό δρώμενο από το ΚΔΑΠ Αρκαλοχωρίου.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης ο οποίος συμμετείχε στο δρώμενο του ΚΔΑΠ, ανέφερε:

«Δώσαμε το σύνθημα της χαράς και της μαγείας των Χριστουγέννων με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου μας δέντρου. Για τα φετινά Χριστούγεννα έχουμε ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με πρωτότυπες εκδηλώσεις, που εύχομαι να χαρίσουν στιγμές χαράς, ευτυχίας και κεφιού σε μικρούς και μεγάλους, καθώς όλοι μας έχουμε ανάγκη να τονωθούμε ψυχολογικά. Οι εκδηλώσεις μας πραγματοποιούνται με την αμέριστη συμπαράσταση και την αδιάκοπη προσπάθεια των δραστήριων φορέων του Αρκαλοχωρίου. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και έναν-έναν ξεχωριστά -από καρδιάς -για την πολύτιμη συμβολή τους, με στόχο και οι φετινές χριστουγεννιάτικες δράσεις να είναι άρτιες και να δώσουν χαρά και ενθουσιασμό στους δημότες μας.

Εύχομαι αυτές τις μέρες τις τόσο ανθρώπινες, τις γεμάτες ευαισθησία και χαρμόσυνα μηνύματα, κάθε σπιτικό, κάθε δημότης, να αφήσει την ομορφιά, την ελπίδα, τη θαλπωρή και την αγάπη, να μπουν βαθιά μέσα στη ψυχή του και να κυριεύσουν τις αισθήσεις του. Να διώξουμε κάθε δυσάρεστη και σκυθρωπή σκέψη και συνθήκη.

Ας είναι οι γιορτές αυτές περίοδος χαράς και ευλογίας για μας και τις οικογένειές μας. Και αυτές τις μέρες, ας μην αφήσουμε κανέναν συνάνθρωπό μας, να νιώσει μόνος του.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσουν ανάλογες αξιόλογες δραστηριότητες και δρώμενα για τα παιδιά το επόμενο διάστημα.

Τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας με τους φορείς του Αρκαλοχωρίου.

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button