Δ/Σ ΕλλάδαΔυτική ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Η μεγάλη παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού

Η κορωνίδα των καρναβαλικών εκδηλώσεων της Πάτρας είναι η σημερινή κεντρική παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι και θα φέρει περισσότερους από 60.000 καρναβαλιστές, με 181 πληρώματα, στους δρόμους!

Τη μεγάλη πομπή θα ανοίξουν η Δημοτική Μουσική και τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου. Πρόκειται για τις κατασκευές: «Προπομπός», «Βασιλιάς καρνάβαλος – Ο βασιλιάς της Παγκοσμιοποίησης», άρμα βασίλισσας με τη βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 Γεωργία Σακκά, Ανθινο Αρμα, «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο, οι «Χορευτές του Τσίρκου», ο Τζον Λένον με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών «Μωρό καρνάβαλος», «Ταξίδι με τη φαντασία», «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο».

Σήμερα θα παρελάσουν για πρώτη φορά τα 28 άρματα των πληρωμάτων, ενώ στο τέλος της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής θα παρελάσουν τα άρματα του σοκολατοπόλεμου.

Η παρέλαση ακολουθεί την οδό Κορίνθου και έχει ως αφετηρία το ύψος της οδού Γούναρη, ενώ θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κιλκίς.

Δείτε ζωντανά:

Η καρναβαλική «αυλαία» θα πέσει απόψε Κυριακή στις 9 το βράδυ στον μόλο της Αγίου Νικολάου στην Τελετή Λήξης, όπου ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα ανακοινώσει την ολοκλήρωση του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 και ταυτόχρονα την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού του 2025.

Δείτε επίσης ζωντανά:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button