Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Δήλωση Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την αποκατάσταση των ζημιών στο Δήμο Λαμίας

  • Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, σχετικά με τα ακραία καιρικά  φαινόμενα της 6ης Σεπτεμβρίου και την αποκατάσταση των ζημιών στο Δήμο  Λαμίας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«….Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Λαμιέων βρέθηκε στη δίνη ενός ακραίου καιρικού φαινομένου.

Αν και η σφοδρότητα της θεομηνίας ήταν τέτοια που δοκίμασε σκληρά το μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, καταφέραμε, με την άμεση αντίδραση και ενεργοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού που  δίνει πάντα στην πρώτη γραμμή τη μάχη της διάσωσης κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε επείγουσες και έκτακτες καταστάσεις, να αποφύγουμε τα χειρότερα και να μην ζήσουμε εικόνες καταστροφής, σαν κι αυτές που είδαμε να εκτυλίσσονται σε γειτονικούς μας νομούς.

Εκφράζουμε την οδύνη μας για την απώλεια των συνανθρώπων μας των άλλων περιοχών και την αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων.

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και αποτελεί υπαρξιακή απειλή για το κράτος, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ίδια την κοινωνία και είναι πιθανό να επιδεινωθεί ταχύτερα απ’ ότι συνειδητοποιούν οι περισσότεροι.

Χρέος και αποστολή δική μας είναι να οργανώνουμε την άμυνά μας και να ενισχύουμε με κάθε τρόπο τους μηχανισμούς διάσωσης και προστασίας ανθρώπινων ζωών και περιουσιών που κινδυνεύουν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης του φαινομένου βρέθηκαν δίπλα στους δημότες έτοιμοι να προσφέρουν κάθε  δυνατή βοήθεια και να αντιμετωπίσουν προβλήματα που οι τεράστιοι όγκοι νερού προκάλεσαν.

Πολύτιμοι συνεργάτες σε αυτόν τον αγώνα είναι  το έμψυχο δυναμικό της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, οι άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού που προσέτρεξαν για παροχή βοήθειας στους πληγέντες, αλλά και οι ίδιοι οι συμπολίτες μας για τη συνεργασία και τη βοήθεια που προσέφεραν.

Επίσης θέλω για άλλη μια φορά να συγχαρώ και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε  όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Λαμιέων και της ΔΕΥΑΛ  που για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο, συνεχίζουν ακούραστα και αγόγγυστα να δίνουν  τον καλύτερό τους εαυτό και τη δική τους μάχη, σε όλα τα σημεία όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα που προκάλεσε η πρωτοφανής καταιγίδα, για την επιστροφή της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της πόλης στην κανονικότητα….».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button