ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Χανιά: «Ντου» της ΑΑΔΕ σε σπίτι και πρόστιμο 35.000 ευρώ σε τεχνίτρια νυχιών – Οργιάζει η μαύρη εργασία στη φροντίδα των άκρων (vid)

ακρόαση άρθρου

Χανιά: «Ντου» της ΑΑΔΕ σε σπίτι και πρόστιμο 35.000 ευρώ σε τεχνίτρια νυχιών – Οργιάζει η μαύρη εργασία στη φροντίδα των άκρων (vid)

  • Πλήρωσε ακριβά την προώθηση των υπηρεσιών της μέσω Facebook
  • Ελεγκτές της ΑΑΔΕ στα Χανιά για ελέγχους σε παράνομους επαγγελματίες ομορφιάς
  • Οργιάζει η μαύρη εργασία στον τομέα της φροντίδας των άκρων

Πραγματικότητα είναι όπως όλα δείχνουν και στην Κρήτη οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ, τους οποίους είχε προαναγγείλει το περασμένο φθινόπωρο το Υπουργείο Οικονομικών, σε χρήστες κοινωνικών δικτύων που ασκούν επαγγέλματα παράνομα. Στα Χανιά, επαγγελματίας περιποίησης άκρων που εργαζόταν χωρίς να έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος με όλα όσα αυτό συνεπάγεται, εντοπίστηκε μέσω facebook, ελέγχθηκε από κλιμάκιο της ΑΑΔΕ και της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους τριάντα πέντε χιλιάδων ευρώ!

Η γυναίκα η οποία είναι από τις πρώτες που έπεσαν με αυτό τον τρόπο στα δίχτυα των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, θα πληρώσει ακριβά την παράνομη παροχή υπηρεσιών περιποίησης νυχιών. Ο έλεγχος στο σπίτι της έγινε παρουσία της αστυνομίας ενώ το κλιμάκιο προερχόταν σύμφωνα με πληροφορίες από υπηρεσία του Ηρακλείου.

Οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ, διενήργησαν και άλλους ελέγχους στα Χανιά για περιπτώσεις τις οποίες εντόπισαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην προκειμένη περίπτωση η επαγγελματίας – φοροφυγάς , διαφήμιζε τη δουλειά της στο Facebook παρά το γεγονός ότι παρείχε υπηρεσίες φροντίδας άκρων, χωρίς να έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος και χωρίς να κόβει τα νόμιμα παραστατικά. Δεν είναι βέβαια η μοναδική καθώς τα τελευταία χρόνια η εν λόγο υπηρεσία είναι ιδιαίτερη δημοφιλής στο γυναικείο πληθυσμό και παρέχει εξασφαλισμένες αποδοχές με συνέπεια νεαρά συνήθως κορίτσια θέλοντας να αποκτήσουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα, να παρακολουθούν σεμινάρια και να ασκούν στη συνέχεια παράνομα το επάγγελμα είτε από τα σπίτια τους είτε με επισκέψεις κατ’ οίκων.

Ο Σύλλογος Περιποίησης Άκρων Χανίων που συστάθηκε πρόσφατα και είναι ο δεύτερος στην Ελλάδα, ενημερώθηκε για την επιβολή προστίμου σε μη επαγγελματία και αναμένεται να τοποθετηθεί μετά τη γενική του συνέλευση. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου επιφυλάχθηκαν να εκδώσουν ανακοίνωση για το θέμα, ωστόσο διαπιστώνουν ότι το φαινόμενο της μαύρης εργασίας στον τομέα τους έχει πάρει διαστάσεις.

Μεγάλος είναι ο αριθμός των γυναικών που παρέχουν υπηρεσίες αισθητικής και κοσμετολογίας στα σπίτια τους χωρίς άδεια και χωρίς τις αναγκαίες πιστοποιήσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε προαναγγείλει την έναρξη ελέγχων σε χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που φέρονται να ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα και βρίσκουν πελάτες στο διαδίκτυο χωρίς να αποδίδουν φόρους. Υπέρογκα πρόστιμα εξάλλου είχαν επιβληθεί και σε διοργανωτές κοινωνικών εκδηλώσεων το περασμένο καλοκαίρι οι οποίοι εντοπίστηκαν από αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφορούσαν σε σειρά υπηρεσιών για τις οποίες δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button