Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Λέσβος: Παράσταση διαμαρτυρίας για έλλειψη φιλόλογου στο Γυμνάσιο Καλλονής

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, μαθητές του Γυμνασίου Καλλονής, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείο και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου Γιάννης Συκάς, μαζί με εκπαιδευτικούς, λόγω της έλλειψης φιλολόγου από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Όπως αναφέρουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, από την αρχή της σχολικής χρονιά δεν έχει γίνει μάθημα στα Αρχαία Ελληνικά και στο μάθημα «Ευριπίδου Ελένη» και οι μαθητές είναι πίσω σε σχέση με άλλα σχολεία.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τίμος Θεοφανέλλης ανέφερε ότι βρέθηκε λύση στο πρόβλημα με τους υπάρχοντες καθηγητές να εργαστούν υπερωριακά ώστε να καλυφθούν τα κενά, ενώ στο τέλος του μήνα θα γίνουν και νέες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Η συγκεκριμένη λύση δεν ικανοποίησε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ενώ ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο να λειτουργεί η εκπαίδευση μ’ αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει νομικό πλαίσιο που να προβλέπει την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται όταν παρουσιαστεί πρόβλημα υγείας σε συναδέλφους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button