Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Το “πράσινο” κουτί” του “Green out of the Box“ κατέφθασε στον 4ο από τους συνολικά 10 προορισμούς του

Στις 29/11/2023, το “πράσινο” κουτί” του “Green out of the Box“ κατέφθασε στον 4ο από τους συνολικά 10 προορισμούς του. Αυτή τη φορά, το κουτί φιλοξένησε το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης, το οποίο έλαβε τη σκυτάλη από το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης.

Μια μικρή αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών του 5ου Γυμνασίου ανέλαβε να παραδώσει το “πράσινο” κουτί” στους μαθητές και μαθήτριες της Α’ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της πρόκλησης που εκείνοι κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας και προκαλώντας με τη σειρά τους, τους μαθητές του επόμενου σχολείου.

Την τελετή παράδοσης ακολούθησαν σύντομες διαδραστικές εκπαιδεύσεις βασισμένες στο GreenComp, οι οποίες απευθύνονταν σε μαθητές/τριες, αλλά και εκπαιδευτικούς. Μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων, οι μαθητές και μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, κατάφεραν να διεκπεραιώσουν με μεγάλη επιτυχία την πρόκληση που τους δόθηκε, δημιουργώντας τα δικά τους όμορφα φυτολόγια.

Παράλληλα, η GO Alive, υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς και μαθητές παρέχοντας καθοδήγηση και εκπαιδευτικές συνεδρίες μέσου του “GreenComp” κατά τη διάρκεια κάθε συναρπαστικής πρόκλησης διάρκειας δύο εβδομάδων, προωθώντας την εκπαίδευση για τη βιωσιμότητα και τη δια βίου μάθηση,εξασφαλίζοντας έτσι μια διαρκή επίδραση στις μελλοντικές γενιές που θα οδηγήσουν σε βιώσιμες κοινωνίες.

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς το ταξίδι του “Green out of the Box“ συνεχίζεται, επιχειρώντας να ευαισθητοποιήσει νέους και νέες σε όλη την περιφερειακή ενότητα Κοζάνης και παρακινώντας τους, σκεπτόμενοι “έξω από το κουτί” (think out of of the box), να λάβουν ενεργό δράση για έναν καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button