ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κάθε μέρα και μία «καραβιά»: Προβλέψεις για εκτίναξη των μεταναστευτικών αφίξεων στην Κρήτη (vid)

Υπενθυμίζεται ότι μία μέρα πριν από την «καραβιά» των 80 μεταναστών είχε εντοπιστεί ακόμη ένα σκάφος που έπλεε περίπου 31 ναυτικά μίλια ανοικτά του νησιού και σ’ αυτό επέβαιναν συνολικά 35 άτομα

Δεν έχουν τελειωμό οι “καραβιές” προσφύγων που καταφτάνουν – κυρίως – από τις ακτές της Λιβύης στην Κρήτη. Το πρωί της Παρασκευής (23/2), περισσότεροι από 80 άνθρωποι που επέβαιναν σε σκάφος στ’ ανοικτά των νότιων παραλίων του νησιού, διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, για το ακυβέρνητο μονοκινητήριο πολυεστερικό σκάφος μήκους 15 μέτρων ενημέρωσε ο θάλαμος επιχειρήσεων του ΥΕΝ τις τοπικές λιμενικές αρχές λίγο μετά τις 6 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεξαμενόπλοιο που έπλεε σε κοντινή απόσταση, προσέγγισε το σκάφος και παρέλαβε τους συνολικά 84 άνδρες που επέβαιναν σ’ αυτό! Όλοι τους μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην πόλη του Ηρακλείου. 

Δείτε εκτενές ρεπορτάζ

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διασωθέντες πρόσφυγες θα διανυκτέρευαν στο παλιό σταθμό του ΚΤΕΛ.  Υπενθυμίζεται ότι μία μέρα πριν από την «καραβιά» των 80 μεταναστών είχε εντοπιστεί ακόμη ένα σκάφος που έπλεε περίπου 31 ναυτικά μίλια ανοικτά του νησιού και σ’ αυτό επέβαιναν συνολικά 35 άτομα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι άπαντες οι αλλοδαποί διασώθηκαν από παραπλέον σκάφος που προσέγγισε το σκάφος τους. Και οι 35 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης Ρεθύμνου. 

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για 34 υπηκόους Μπαγκλαντές κι έναν Αιγύπτιο. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, οι 34 με καταγωγή από το Μπαγκλαντές “δείχνουν” ως διακινητή τους στις Ελληνικές Αρχές τον Αιγύπτιο.

Υπενθυμίζεται πως σε ρεπορτάζ του neakriti.gr, στις αρχές Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης Γιώργος Σφακιανάκης είχε αναφέρει ότι ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που έχουν αφιχθεί (ή ναυαγήσει κι εν συνεχεία μεταφερθεί) στην Κρήτη, από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, εκτιμάται περίπου στους 2000!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button