Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης στη Μυτιλήνη

Με το σύνθημα «η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνης, από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, σωματεία και φορείς.

Πραγματοποιήθηκε ομιλίες στην πλατεία Σαπφούς όπου αναφέρθηκαν στοιχεία για ότι συμβαίνει στη Γάζα τα τελευταία 75 χρόνια, ενώ ακολούθησε πορεία προς το μνημείο φιλίας των λαών στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών.

Ο Νάσος Γαλής πρόεδρος επιτροπής ειρήνης Λέσβου μεταξύ άλλων σημείωσε: «Το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης έχει θορυβήσει τα αστικά επιτελεία. Η αλληλεγγύη αφορά το δικαίωμα του λαού της Παλαιστίνης για να ζήσει σε ελεύθερη πατρίδα χωρίς κατοχή και κατοχικά στρατεύματα».

Από την Κίνηση μνήμης και δράσης η  Τζώρτζια Ραβσίτσου είπε:  «Ας ενώσουμε τις φωνές μας στο δρόμο για να γκρεμίσουμε το τοίχος της ντροπής».

Από το σύλλογο προοδευτικών γυναικών Λέσβου η Κατερίνα Βλάμου, σημείωσε ότι «δυναμώνουμε τον αγώνα απέναντι σε αυτούς που γεννούν αυτή τη βιαιότητα».

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Αλεξίου τόνισε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν συγκροτημένες διεθνής προτάσεις για κατάπαυση του πυρός και ειρηνική συμβίωση. Οι προηγούμενες προσπάθειες ναυάγησαν με ευθύνη του ισραηλινού κράτους».

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο γραμματέας του εργατικού κέντρου Δημήτρης Ευσταθίου που μεταξύ άλλων σημείωσε, «χθες είδαν και οι τυφλοί τι γίνεται στη Γάζα. Η φρίκη ότι χτυπήθηκε νοσοκομείο στο οποίο βρήκαν καταφύγιο άμαχοι , πρέπει να ξυπνήσει και όλους εκείνους που πιστεύουν την συνεχιζόμενη προπαγάνδα. Πρέπει να κλαίμε για τα θύματα του Ισραήλ αλλά πρέπει να κλαίμε για τη Γάζα που δε γνώρισε ούτε ένα λεπτό ελευθερίας τα τελευταία 75 χρόνια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button